The Smithereens - Especially for You (1986)

Label: Enigma

1. Strangers When We Meet (3:48)
  2. Listen to Me Girl (3:01)
  3. Groovy Tuesday (2:40)
  4. Cigarette (2:31)
  5. I Don't Want to Lose You (3:21)
  6. Time and Time Again (3:09)
  7. Behind the Wall of Sleep (3:24)
  8. In a Lonely Place (4:12)

met Suzanne Vega

9. Blood and Roses (3:37)
  10. Up Kid (2:08)
  11. Hand of Glory (2:46)
  12. Alone at Midnight (3:42)
  13. White Castle Blues * (3:59)
  14. Mr. Eliminator * (2:02)
Mooi album; lekkere gitaar muziek, neigt zo af en toe zelfs richting Elvis Costello. Verder hoor ik er ook The Church en de oude R.E.M. in terug.

avatar van musicfriek
Begin te denken dat deze band nogal ondergewaardeerd werd in de jaren 80. Net het nummer In a Lonely Place met Suzanne Vega gehoord en dat is een geweldige song. Hun album Green Thoughts ken ik al, nu deze ook eens beluisteren

avatar van Paalhaas
musicfriek schreef:
Begin te denken dat deze band nogal ondergewaardeerd werd in de jaren 80.

Ik heb ook zo'n donkerbruin vermoeden.

avatar van Omsk
Wis en waarachtig is dit onderschat. Behind The Wall Of Sleep kan zó opgevist worden als powerpop-klassieker (lees: rechtdoornaarhuispop met rammelende arrangementen en zalvende zang). Liefhebbers van dit genre, sla de hengel maar uit.

avatar van heartofsoul
Naar mijn mening zijn de eerste twee elpees van The Smithereens (deze dus én Green Thoughts) verplichte kost voor powerpop-liefhebbers. Voorbeeldig en spannend geproduceerd door Don Dixon (die ik als producer hoger aansla dan als uitvoerend artiest,maar dit terzijde) en bomvol goede songs, die mij geen moment vervelen, vanaf het spetterende Strangers When We Meet, waarmee het album begint tot en met het einde, dat eigenlijk te vroeg komt, het is te snel voorbij naar mijn smaak. Pat DiNizio heeft een erg mooie stem (vind ik), die me in de verte aan o.a. die van Elvis Costello herinnert. Lekker hard opgenomen, het prominente gitaargeluid van Jim Babjak deed me erg goed.Ik vond In a Lonely Place met Suzanne Vega als achtergrondstem erg mooi, maar ook Time and Time Again, Cigarette en Blood and Roses zijn schitterend.
Ach, eigenlijk is het hele album de moeite waard!

avatar van koosknook
Een zeer ondergewaardeerde band. Blood and Roses en Behind the Wall of Sleep zijn juweeltjes.

avatar van vinejo
Deze plaat nog eens uit het rek gehaald. Heerlijke powergitaarpop.
Meteen Green Thoughts ook opzetten zie.