JJ DOOM - Key to the Kuffs (2012)

Label: Lex

met Damon Albarn

5. Rhymin Slang (2:20)
  6. Dawg Friendly (2:38)
  7. Borin Convo (2:20)
  8. Snatch That Dough (0:46)
  9. GMO (4:22)

met Beth Gibbons

10. Bout the Shoes (2:34)
  11. Winter Blues (4:11)
  12. Still Kaps (1:28)

met Khujo Goodie

13. Retarted Fren (3:39)
  14. Viberian Sun Part II (3:12)
  15. Wash Your Hands (2:41)
avatar van shaadiq haynes
Veel minder interessant dan gehoopt...

avatar van Dielie
'Retarded Fren' is ook wel vet, toch wel een zeer sfeervolle plaat vind ik, moet groeien zoals veel werk van Doom, ben er zeker van dat het goed komt

jajaak

trouwens, heeft iemand de cd al? Ik hoop dat het niet zo'n kartonnen boekje is,

irritant dadde

avatar van hawkins
Zie hier...

avatar van Silky & Smooth
Weinig spannend album eigenlijk...

avatar van niels94
Wie rapt op Dawg Friendly?

EDIT: De antwoordje is Jneiro Jarel zelf. Dank u, Rob.

avatar van Dielie

a g*dvermilj**rd*vl*mm*nd*dj*u, toch zo een kartonnen geval

al bij al ziet het er wel vet uit..

avatar van Dielie
eindelijk het album in bezit,

ik ben zeer benieuwd,

avatar van niels94
Tweemaal eerder bracht DOOM een album uit samen met een producer en tweemaal was het resultaat een undergroundklassieker. Kan de mysterieuze, gemaskerde rapper dit ook met Jneiro Jarel bereiken?

Lees het antwoord hier in mijn recensie voor Hiphopleeft. Nouja, mijn antwoord. Want dat is natuurlijk niet hét antwoord. Wel een goed antwoord. Denk ik.

avatar van MAS
MAS
Wow zie nu pas dat er een nieuwe Doom plaat is. Vanavond gelijk eens beluisteren!

avatar van gerardus
Hij noemt de naam van die IJslandse vulkaan in zijn rap

vet!

blijft keihard die kerel!

blijven draaien die plaat, toch wel al een paar vette producties, plaat is al beter geworden en gaat nog beter en beter worden hoor kinders

avatar van niels94
Schrikbarend weinig stemmen en berichten tot nu toe... Het lijkt wel of dit album ongemerkt aan veel mensen voorbij gaat.

avatar van He$$el_01
Wel opgemerkt en ik heb er even aan gedacht hem te luisteren. Maar de meeste reacties hier en het feit dat ik Doom nog altijd niet geweldig vind hebben er voor gezorgd dat ik hem 'nog' niet heb beluisterd.

avatar van Osiris Apis
Dit album weet mij nog niet te overtuigen. Er zitten een aantal goede tracks tussen, maar middelmaat overheerst. Dit komt vooral door de beats van Jarel.

avatar van MAS
MAS
Zeker niet slecht maar toch een tegenvaller. Van een Doom project verwacht ik toch meer dan dit.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Ik ben totaal niet bekend met Jneiro Jarel totaal, en vind dan ook niet dat je dit album moet vergelijken met de samenwerkingen met Madlib (die natuurlijk al een grootheid was) en Danger Mouse (die ook al flink naam had gemaakt voor zichzelf). Na een paar luisterbeurten heb ik dit album een tijd links laten liggen omdat ik de beats te onrustig vond. Nu heb ik hem weer eens opgezet en denk toch dat dit album groeipotentie heeft. De chaotische beats schuren nog steeds, maar ik vind dat DOOM zich er prima aan aanpast - en ook los van de chemie met de beats vind ik hem erg sterk rappen. Verder staat er met Bite the Thong een absolute nekbreker op.

avatar van Slowgaze
niels94 schreef:

De rest was allemaal a-capella of wat?

Rene1979
Vanmiddag in de tattooshop vroeg de tattooeerder of ik JJ Doom al kende.. En uiteraard was dit het geval. Hij vond het weer een uitermate dope plaat net als ik. Dus tijdens het zetten van de nodige inkt hebben we deze van voor naar achter geluisterd en blijven bij de mening dat dit een toffe plaat is. Was in het beginsel niet overtuigd van Jneiro maar nu wel en Doom vijzelt het hele gebeuren goed op!

Slowgaze schreef:

De rest was allemaal a-capella of wat?

Ja.

avatar van IllumSphere
Een degelijk album die hier en daar wat onvolkomenheden bevat, maar ook de nodige kwaliteit heeft. Die kwaliteit bevindt zich meestal op de eerste kant van deze plaat, af en toe ook op de tweede kant, maar naarmate het einde nadert boet het album in kwaliteit en wordt het een repetitief kunstje dat ik al genoeg heb moeten aan horen. Gemengde gevoelens als het komt op wat Jneiro Jarel deed, maar meestal klinkt het wel meer dan degelijk.

Groei album. Had hier nog niet veel naar geluisterd maar sluit me wel bij Panjoe.

avatar van MJ_DA_MAN
Guv’nor is briljant.

Deranged
Zoals eigenlijk altijd bij DOOM heeft ook dit album weer een hele eigen identiteit die afwijkt van al het eerdere, een compleet andere flava qua omlijsting terwijl alleen het kenmerkende stemgeluid en de bekende kleurrijke rijms als herkenningspunten overeind blijven.

Ik vind het zeker weer een geslaagd project dus een ruime voldoende.

Deranged
Snap niet dat de meesten hier dit niet zo'n vette plaat lijken te vinden. Van die enkele producer samenwerkingen denk ik zelfs dat dit mijn favoriet is. Wel een plaat die zoals al werd opgemerkt even moet bezinken wellicht, nu ik het nog eens luister valt het kwartje echt definitief en denk ik er zelfs over om met nog een halfje te verhogen.

Uitermate dikke tracks in de vorm van bijvoorbeeld Winter Blues en Retarded Fren, en inderdaad Guv'nor. Bovendien een sfeervolle instrumental genaamd Viberian Sun II. Gast levert zeker klasse op deze plaat en ik kan wel begrijpen waarom DOOM met hem een samenwerking is aangegaan.

Ken eigenlijk alleen maar dikke albums van DOOM.

Rene1979
Begrijp de kritiek op dit album wel. Als je hem even laat liggen dan rijpt hij best goed!

avatar van JRLA
JRLA (crew)
Mijn advies: Laat dit album even rijpen.. Valt echt wel onder de DOOM klassiekers. Net als Born Like This!