Lee Dorsey - Ya Ya (1961)

R&B
Label: Fury

1. Ya Ya (2:26)
  2. Give Me You (2:20)
  3. Do-Re-Me (1:58)
  4. People Gonna Talk (2:25)
  5. Chin Chin (2:04)
  6. Mess Around (2:28)
  7. Eenie Meenie Mini Mo (2:00)
  8. One and One (1:59)
  9. Yum Yum (2:27)
  10. Ixie Dixie Pixie Pie (1:58)
  11. Behind the Eight-Ball (2:10)
avatar van lebowski
Ken van deze plaat alleen het titelnummer, als iemand mij kan bevestigen dat de rest van dezelfde kwaliteit is stap ik per direct op het fietsje naar Plato.

tondeman
Nou ik ken hiervan ook alleen het titelnummer en ben eveneens zeer benieuwd. Andere (latere) platen van deze kerel zijn iig zeer de moeite waard, dat weet ik wel. Ik zal meteen wat toevoegen

Mb.
Ya Ya is gebaseerd op een kinderrijmpje. Het verhaal gaat dat Lee wat kinderen op straat hoorde zingen en daarna duurde het niet lang of hij had de tekst van Ya Ya al neergepend. Het betekende zijn doorbraak. En terecht, want het nummer blijkt tot op de dag van vandaag ontzettend aanstekelijk. Dit album staat vol met soortgelijke kinderrijmpjes. Eigenlijk hebben de liedjes weinig om het lijf, maar Lee weet er nog wat van te maken. Desondanks zou ik Yes We Can of Night People eerder aanraden dan dit debuutalbum.

avatar van jorro
Een album vol kinderliedjes en dan op een 22e plaats in de 100 Greatest Albums of 1962 terecht komen. Vraag mij niet hoe dat kan. Eenie Meenie Mini Mo en Ixie Dixie Pixie Pie, Titels die niet passen bij een ex bokser die ook auto's repareert.