Public Enemy - Most of My Heroes Still Don't Appear on No Stamp (2012)

Label: Enemy

1. Run Til Its Dark (3:18)
  2. Get Up Stand Up (5:03)

met Brother Ali

3. Most of My Heroes Still... (3:31)

met Z-Trip

4. I Shall Not Be Moved (5:23)
  5. Get It In (3:09)

met Bumpy Knuckles

6. Hoover Music (3:58)
  7. Catch the Thrown (4:26)

met Large Professor en Cormega

8. Rltk (4:37)
  9. Truth Decay (4:11)
  10. FassFood (4:03)
  11. WTF? (6:22)
avatar van bennerd
Hé fijn, ik had geen idee dat PE nog platen maakt. Leuke gastartiesten ook. Ik ben benieuwd of Chuck D op plaat nog wat voorstelt.

Edit: net I Shall Not Be Moved gehoord en dat klinkt best nog lekker. Ben best benieuwd naar die twee nieuwe schijven.

avatar van P.O.W.
Ik loop hier nou niet echt warm voor maar I Shall Not Be Moved klinkt inderdaad niet slecht.

avatar van He$$el_01
Damn dacht ik toch even dat er Z-Ro stond.

Die Z-Trip moet nu wel heel goed zijn moet hij mij niet tegenvallen.

He$$el_01 schreef:
Damn dacht ik toch even dat er Z-Ro stond.

Dat zou een slechte zet zijn van PE. Z-Ro zou namelijk alles eruit heersen.

avatar van Shelter
Z-trip is een fantastische DJ hoor, heeft ook aardig wat dope remixes gemaakt.

avatar van T.O.
Leuke single!

avatar van Rhythm & Poetry
Wel grappig hoor deze oude knapen, maar ze maken nog maar nauwelijks relevante hiphop. Klinkt allemaal gedateerd, maar als ik gedateerde hiphop wil horen van PE dan draai ik wel hun jaren '80-platen. Dit is namelijk ook nog eens een stuk krachtelozer.

avatar van KILLERBEE99
Toch nog paar leuke nummers.

avatar van Angelo
I Shall Not Be Moved is inderdaad ontzettend oubollig, maar wat een leuk nummer is dat! Heb hem de laatste dagen best vaak op repeat gezet. Vandaag maar eens hun hele album proberen; als die net zo gedateerd is, kan dit nog best eens erg gaaf worden (gedateerde muziek maken is ook een vak apart).

avatar van T.O.
Dan moet je die nieuwe video maar eens checken, die is helemaal 'expres' gedateerd.

Ik vind het eigenlijk wel weer verfrissend hoor

avatar van Oldfart
Terwijl de huidige generatie zogenaamde hip hop kenners zich druk maken of iets oudbollig is of niet, confronteert oudegediende Chuck D de overgrote meerderheid van de jeugd van tegenwoordig wel even met het feit van hun oppervlakkigheid:

What Good Is Learnin From Some Record
When Yall Only Listen To 15 Seconds?

avatar van bennerd
Chuck D is niet meer mee met zijn tijd

Gelukkig niet,
geeft in hetzelfde nummer ook nog even blijk van zijn brede muzikale smaak: daar kunnen andere 'moderne' hippendehoppertjes nog wat van leren:

Drive By Trucker I Play It Loud Motherfucker

avatar van Shelter
@oldfart, je hebt nogal een haat ontwikkeld tegen "moderne hippendehoppertjes" waar komt dat trauma vandaan en wie zijn precies de doelgroep die je zo benoemd (voel me niet aangesproken overigens) hahaha

Ik zou het zelf toch echt hiphop laster vinden als Public Enemy ineens de nieuwe hiphop ging fabriceren in de zin van de hip pop groepjes, kwa nieuwe hiphop met een vet geluid is er genoeg uitgebracht de laatste jaren.

avatar van Oldfart
Geen haat of trauma's hier hoor , slechts de constatering dat het prettig is dat bij Chuck D de inhoud prevaleert.
Dit i.t.t. diegenen waarbij het gaat om de inhoud van hun portemonnee, de grootte van hun onderbroek of de inhoud van die van een ander, of de kleur van hun zakdoek.

Ken je Insight al? Heeft ook behoorlijk wat inhoud

avatar van He$$el_01
Er zijn nog genoeg rappers tegenwoordig die gewoon inhoud hebben. Maar dat is een discussie die hier al te vaak is gehouden.

Ken je Insight al? Heeft ook behoorlijk wat inhoud
....de naam belooft veel goeds; gaan we checken

avatar van Shelter
Insight-Patience is een goede track.
Blast Radius is het beste album, Maysun project ook goed.

avatar van Rhythm & Poetry
Ahum. Y Society.

avatar van Shelter
Ja Y Society is de groep waar Insight een member is, ook goed te doen!

2,16 gemiddeld, ik weet niet naar wat jullie zitten te luisteren dan, maar dit (ik luister op vinyl) is echt wel dope (of is dat ook al een old school term).
Had wat angst of ze het nog kunnen maar heb de eerste 2 kanten geluisterd en fok, vind het verre van krachteloos klinken wat ik boven ergens las. De eerste 2 lps van ze waren natuurlijk van waanzinnig hoog niveau, bijna niet te evenaren maar dit vind ik ook erg lekker.
Oordeel volgt later.