Country Funk 1969-1975 (2012)

Roots
Label: Light in the Attic

1. Dale Hawkins - L.A. Memphis Tyler Texas (2:44)
  2. John Randolph Marr - Hello L.A., Bye-Bye Birmingham (3:03)
  3. Johnny Adams - Georgia Morning Dew (3:20)
  4. Mac Davis - Lucas Was a Redneck (2:50)
  5. Bob Darin - Light Blue (3:38)
  6. Jim Ford - I'm Gonna Make Her Love Me (3:09)
  7. Cray Fox - Hawg Frog (3:26)
  8. Link Wray - Fire and Brimstone (4:20)
  9. Bobby Charles - Street People (3:44)
  10. Cherokee - Funky Business (2:40)
  11. Tony Joe White - Stud Spider (5:38)
  12. Dennis The Fox - Piledriver (5:11)
  13. Larry Jon Wilson - Ohoopee River Bottomland (3:45)
  14. Bobbie Gentry - He Made a Woman Out of Me (2:34)
  15. Gritz - Bayou Country (2:57)
  16. Johnny Jenkins - I Walk on Gilded Splinters (5:50)
Geweldige verzameling van country platen met een funky- bluesy- inslag. De muziek klinkt daardoor nog wat rauwer, puurder. Mooi voorbeeld is het begin van Jim Ford's nummer: I'm Gonna Make Her Love Me..... 'till the cows come home! En dat op heerlijke Stones achtige fusion muziek van countryrock & funky blues. Alleen dat gitaartje al. Oh ja, daarvoor en daarna zitten nog twee van die killer songs: Bob Darin met het slepende Light Blue en Cray Fox met het pakkende Hawg Frog. Een andere favoriet is het creepy Stud Spider: een prachtige fusion van blues, country & een errug lekkere funky gitar. En dit wordt dan weer gevolgd door het fraaie begin van Piledriver. Deze plaat staat dus vol met dit soort fraaie fusion nummers en is daarom niet te missen.

avatar van Tek Stiel
Deel 2 verschijnt op 15/7!