Christian Löffler - A Forest (2012)

Duitsland

5. Feelharmonia (5:06)

met Gry

6. Signals (7:22)
  7. Blind (5:26)
  8. Eisberg (Hemal) (3:54)
  9. Field (8:18)
  10. Swift Code (4:25)

met Marcus Roloff

11. A Hundred Lights (6:59)
  12. Slowlight (3:40)
avatar van Gyzzz
Prachtig gedetailleerd album voor de zomer, vooral met de koptelefoon op is het echt bijna niet te doen om deze af te zetten. Zo kan het opeens zijn dat je (ik) drie en een half uur op je stoel blijft zitten met de plaat op repeat terwijl je allerlei plannen had voor de dag. Het tikt als een klok, is gestroomlijnd als een formule 1 auto en in al zijn natuursferen nog emotioneel geladen ook. Misschien een wat flauwe conclusie, die niemand eer aandoet, maar voor mij is dit precies de plaat die Pantha du Prince nooit heeft weten te maken. Vooralsnog duidelijk mijn favoriet van 2012.

tuktak
hoort idd zeker bij de favorieten van 2012!

A Forest doet met echt misselijkmakend veel aan At the End of it All van John Tejada denken. De rest is wel goed te luisteren.

avatar van Sfeermaker
Is dit een van de producers van Pantha du Prince, al die bliepjes en belletjes klinken daar exact naar. Aangename ambient dit op eerste gehoor.

avatar van popstranger
Een sfeervolle en meeslepende plaat voor mij met best wel veel uitschieters. Verdient een dikke 4* maar kan evengoed een halfje bijkomen.