En weer een sterke EP op dit nieuwe label van Fracture 4. Deze keer heeft Stormtrooper een gepaste drie-tracker gemaakt voor dit sombere label. Melodieus, maar zeker wel geschikt voor Love Hz.
A Part Of You Remains laat gelijk in de intro a een hoog-getoonde melodie horen waarna de achtergrondmelodie er een tiental seconden later bij instroomt. Erg fraai gedaan. Dit is eigenlijk het hoofdingrediënt van dit nummer. Simpel? Ja, maar ook zeker een geval waarbij het ook effectief werkt. Baslijn is ook gewoon minimalistisch 4x4 gehouden wat zeker een goede keuze is geweest. Wel genoeg glitches aanwezig, dus je krijgt niet zo snel het gevoel dat het allemaal te herhalend is.
Hope Springs Eternal gaat op dezelfde manier door, maar hier is er iets meer vaart in gekomen. Voor de rest nagenoeg dezelfde trucs en opbouw, maar dat is niet per se slecht. Ook dit is weer aangenaam luistervoer en doet niet te simpel aan vind ik.
The Silence Between Us heeft wat extra gebruik gemaakt van snares, maar is geen echte Crossbreed, daarvoor is het veel te loom en niet funky genoeg. Is ook niet de bedoeling, want juist het trage tempo is een sterk punt op dit soort platen. Melodie is weer duidelijk aanwezig, maar deze is niet zo prettig als de anderen. Is ook duidelijk de minste track trouwens.
Haalt het niet bij Stephen's eigen EP, maar past prima thuis hier.
4.0*