Hammerhead - Heart Made of Steel (2000)

1 stem

Label: Pseudonym

1. Kill the Night (3:49)
  2. Little Tuesday (3:44)
  3. Down 'N' Out (3:29)
  4. Don't Cry Your Life Away (3:52)
  5. Be with You (3:04)
  6. Heart Made of Steel (3:08)
  7. Early Warning (4:13)
  8. Hi-Speed Snowball (3:41)
  9. Sweet Talkin Girl (4:15)
  10. Be Good, Be Careful (2:17)
  11. Make It to the Top (3:05)
avatar van gigage
Hardrock act van Neerlandse bodem waarbij na een advertentie in het Engelse melody maker Ian Parry de oversteek maakt en de zang voor zijn rekening neemt. Dit leidde tot de mini lp (1984) met dezelfde naam als deze langspeler echter is deze een jaar later opgenomen in Zwitserland. David Rosenthal (Rainbow) is de producer en speelt ook de keys in. Het album heeft ook wel wat weg van de 80's Rainbow maar wordt door alle strubbelingen binnen de band door EMI op de plank gelegd en ziet pas het daglicht na de eeuwwisseling. Vinden we dan hier de vergeten missing link tussen de polderrock en internationaal succes? Nou nee. Maar voor wie Picture, Vengeance ( waar Parry later opduikt) Vandenberg en Bodine wel kan waarderen zal hier ook geen buil aan vallen.