Subtilior - Absence Upon a Ground (2012)

1 stem

Italië
Avant-Garde
Label: Altrock

1. Overt (2:25)
  2. Primo Frammento (2:24)
  3. Epicicli I (2:24)
  4. Secondo Frammento (2:09)
  5. Arioso (2:01)
  6. Terzo Frammento (2:12)
  7. Un Coeur Mécanique (2:14)
  8. Resti (Quarto Frammento) (1:58)
  9. Epicicli II (2:21)
  10. Toccata (2:29)
  11. Hélas Avril (2:15)
  12. Danzante (Quinto Frammento) (2:05)
  13. Clos (2:41)
  14. Upon a Ground, Pt. 1 (5:22)
  15. Upon a Ground, Pt. 2 (6:01)
  16. Upon a Ground, Pt. 3 (4:00)
avatar van thedunno
Ik ben een enorme fan van de muziek op het AltrOck label maar deze plaat blijft voor mij maar moeilijk te doorgronden. De muziek heeft maar een zeer gering 'rock' invloed en licht veel dichter bij modern-klassiek. Het klinkt allemaal heel doordacht en beheerst. Te beheerst als je het mij vraagt. Sommige losse stukjes zijn prachtig maar als geheel kan het mij maar matig boeien.

Wellicht dat anderen hier wel meer uit kunnen halen, maar ik mis een beetje passie en de scherpe randjes. Wel een bonuspunten voor het tonen van lef door het uitbrengen van een dergelijke plaat.

avatar van Svendra
Verre van rock inderdaad. Eerder experimenteel-klassiek inclusief gitaren en drums. Best interessant, al word ik net als thedunno onvoldoende door dit album geraakt. Mogelijk komt dat omdat ik niet erg vertrouwd ben met deze materie, dus laat anderen maar de punten geven .