Robert Long - Best Of (2012)

Label: EMI

1. Let Us Try (3:17)
  2. Last Seven Days (4:18)
  3. Kalverliefde (3:45)
  4. Het Leven Was Lijden (2:39)
  5. Jezus Redt (3:32)
  6. Liefste Mijn Liefste (2:42)
  7. Toe Maar Jongens (2:52)
  8. Vieze Lieze (2:34)
  9. Allemaal Angst (3:02)
  10. Thorbeckeplein (3:36)
  11. Beschaafde Tango (3:07)
  12. Levenslang (4:55)
  13. Jacob (3:42)
  14. Soms Zou Ik Best (2:58)
  15. Flink Zijn (4:37)
  16. Moederziel Alleen (3:32)
  17. De Letter K (3:53)
  18. Toen Hij Zei "Schat..." (2:58)
  19. Homo Sapiens (4:11)
  20. Dankbaar (4:22)
  21. Met een Perfect Gevoel (3:58)
  22. Je Bent Pas Zeventien (2:43)
  23. Zal Ik Ook... (2:25)
  24. Heeft een Kind een Toekomst (4:24)
  25. De Lente, de Lente (3:09)
  26. Dag Kleine Jongen (2:56)
  27. Dooie Mus (4:00)
  28. Als Je Ooit Weggaat (2:56)
  29. ...Zei M'n Moeder Altijd (3:00)
  30. Iedereen Doet 'T (3:17)
  31. Achter de Horizon (5:05)
  32. Vader op een Fiets (3:32)
  33. Gek He (4:07)
  34. (4:12)
  35. Ai Lof Joe So (4:00)
  36. Nooit Meer Warm of Koud (5:03)
  37. Hartstocht (5:34)
  38. Brief Uit Benidorm (3:40)
  39. Ik Haat Die Straat (4:16)
  40. Jouw Ramen (3:14)
  41. Strepen (4:27)
  42. Als Ik de Wolken Zie (3:43)
  43. Wat Zeg Ik Nou (3:59)
  44. Z'n Glimlach (4:26)
  45. Het Is Al Haast Geen Zondag Meer (5:32)
  46. Nul-Zes (2:16)
  47. Kijk (1:42)
  48. Jouw Ogen (4:25)
  49. Voor Mijn Vrienden (3:43)
  50. Dank U, Majesteit (3:34)
avatar van B.Robertson
Een compilatie van de periode "Vroeger of Later" t/m" Voor Mijn Vrienden", hierdoor blijft de periode "In die Dagen t/m " 'N Duivels Genoegen" onderbelicht. Jammer want "Liedje Voor Als Ik..". had niet mistaan op een compilatie. Nu zit je met Vieze Lieze, zelf vond hij dat het minste nummer van levenslang: Omdat ik vond dat er ook een liedje moest komen dat alleen maar "leuk" was, bedacht ik "Vieze Lieze".
Iedereen vond het destijds erg grappig maar ik vind het (en vond dat toen al) het minst geslaagde nummer. Een jeugdzonde, moet je maar denken.

En nu plaatsen ze het hier ipv "Zeven Over Twaalf", nou ja, ik heb al die fijne albums wel waar dit materiaal van afgehaald is.

avatar van LucM
Zijn meest volledige compilatie, alleszins van de periode 1969-1993. Nadat hij doorbrak met Levenslang in 1974 is hij tot zijn dood een vaste waarde geworden in het Nederlandstalige genre. Soms grappig, soms scherp tot zelfs grof maar nooit vulgair of wansmakelijk. Jammer dat er in Nederland tegenwoordig zo weinig songschrijvers zijn van zulk kaliber.

avatar van goldendream
CD winkel - shop.robertlong.nl

Dit is gelijkaardig aan de reeks Integraal. Toch ontbreken een aantal losse nummers.

Alleen mag die niet op MuMe omwille van de rare kronkel in het huisreglement. Stond er maar één extra nummertje op, van 2 seconden desnoods, dan mocht hij op MuMe. Dertig live-registraties van Mark Knopflers Trackertournee mogen dan weer wel wel. Het reglement, hoe duidelijk ook, blijft iets raars.

avatar van goldendream
Robert Long heeft vaak gescoord met minderwaardige liedjes als 'Iedereen doet 't' en 'Ai lof joe so'. Dit zijn zijn zwakke, zelfs wat irritante, nummers.
Daartegenover staan wondermooie, gevoelige nummers.
Ik vermoed dat hij in Vlaanderen nog iets meer gewaardeerd wordt dan in Nederland.
Dit is een artiest van wie ik het spijtig vind hem nooit live gezien te hebben.

avatar van Blu-ray
LucM schreef:
En evenals tijdgenote Conny vanden Bos al jaren niet tot amper meer is te horen of te zien op radio en TV...