Kittie - Oracle (2001)

Canada
Label: Artemis

1. Oracle (2:02)
  2. Mouthful of Poison (4:38)
  3. In Winter (5:32)
  4. Severed (3:20)
  5. Run Like Hell (4:09)
  6. Pain (3:49)
  7. Wolves (3:25)
  8. What I Always Wanted (3:42)
  9. Safe (4:12)
  10. No Name (2:14)
  11. Pink Lemonade (10:37)
minder goed als de eerste en de drummster heeft ook een nieuw speeltje geloof ik en hoor je dan ook de hele cd door....

Behoort tot de beste metal cd's

daar zijn de meningen over verdeeld

DutchViking
Ik vind Kittie (dit album, is het enige van ze dat ik ken) eerlijk gezegd helemaal niks, ik heb ze overigens twee keer live gezien maar op mij hebben ze absoluut geen indruk kunnen maken.

Dit album vind ik het beste van kittie. Nadat de bassiste Talena de groep heeft verlaten, vind ik hun muziek er toch wel op achteruit gegaan. Ik heb nu totaal geen behoefte meer om naar hun nieuwe werk te luisteren...

Joy
een nummer als in winter, prachtig , tot dat gebleer begint en dat mens met haar eigenwijze hoofd maar niet wil aannemen dat dat overbodige gebleer haar muziek onrecht aan doet, doodzonde

zingen kreng!:)

(immortal trouwens ook een mooi staaltje sfeer opwekken , ander ceedeetje, maar toch)

avatar van Snowblood
Run Like Hell cover

Net zo goed als voorganger Spit... Hard, toegankelijk en afwisselend.

avatar van hectometersnor
In winter is zo een prachtig nummer, de rest vind ik allemaal wel een beetje gaan. Wel leuke afwisseling dat het eens dames zijn.

avatar van jeltel
Heerlijk album om eens in de zoveel jaar even lekker op te zetten. De lompheid en zang is hetgeen me naar Kittie trekken. Kan me een opmerking van een vriendin herinneren dat dit live natuurlijk niet goed gaat komen als de grunt en zang tegelijkertijd uit één mond moet komen
Alleen dit album van Kittie trekt me eigenlijk. Spit wel eens gehoord, maar daar blijft weinig van hangen. Nieuwere releases überhaupt niet meer geluisterd.