Y & T - Live at the Mystic (2012)

Label: Mean Streak

1. Prelude (1:36)
  2. On with the Show (4:02)
  3. Black Tiger (4:33)
  4. Dirty Girl (8:01)
  5. Mean Streak (4:12)
  6. Girl Crazy (4:05)
  7. Shine On (5:16)
  8. Blind Patriot (3:56)
  9. Winds of Change (7:13)
  10. Straight Thru the Heart (4:31)
  11. Gonna Go Blind (4:38)
  12. Surrender (5:25)
  13. I'm Coming Home (5:10)
  14. Hungry for Rock (4:00)
  15. Don't Wanna Lose (6:15)
  16. Don't Bring Me Down (4:19)
  17. Hurricane (3:19)
  18. I Believe in You (9:53)
  19. Eyes of a Stranger (5:35)
  20. Rescue Me (5:57)
  21. Squeeze (4:14)
  22. Forever (6:37)
avatar van Dream Theater
Lijkt mij een beetje overbodige release maar het songmateriaal is om te zoenen! De band zelf niet zo lang geleden live gezien en het blijft een genot om dat mee te maken.Geen stem maar alleen maar vanwege de overbodigheid.

avatar van da dude
Overbodig? Dat geldt misschien voor Girl Crazy, in mijn ogen nou niet bepaald de fine fleur in 's bands ouvre. Daarvoor in de plaats had ik liever eens een Knock You Out, Midnight in Tokyo of Losing My Mind (de bonus op het laatste album) gezien. Er staan echter wél 6 andere nummers (plus het intro) van dat Facemelter op, allen nog niet eerder op een live album verschenen. Eerste album ook met Brad Lang als vervanger van de vorig jaar overleden Phil Kennemore op bas. Oké, er staan misschien wat veel vaste waardes op, aan de andere kant zou ik me toch wel bekocht voelen als ik in plaats van I Believe in You of Forever getrakteerd zou worden op Your Mama Don't Dance, Lipstick & Leather of L.A. Rocks. De geluidskwaliteit is in ieder geval dik in orde, publiek is aanwezig maar niet overdreven, Dave Meniketti is goed bij stem, er wordt her en der wat geïmproviseerd en, zoals DT al zei, het songmateriaal is (grotendeels) om te zoenen. Nee, dit pas 4e officiële live album in de inmiddels al weer bijna 40-jarige carrière van de band vind ik niet overbodig.

avatar van Dream Theater
Respecteer je mening da dude en je hebt achteraf wel gelijk dat er de nodige nieuwe nummers op staan ( die van Facemelter). Ik ben inderdaad uitgegaan van de vaste waardes en ja I Believe in You en Forever mogen nooit ontbreken! Toch zal ik deze cd niet aanschaffen maar Y&T blijft een van mijn alltime favoriete bands.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Drie weken na deze opnames werd zanger-gitarist Dave Meniketti 58 jaar en je hoort dat zijn stem nog weinig van zijn glans heeft verloren, misschien iets minder krachtig maar nog altijd diezelfde stem sinds de beginjaren van Y&T. Als gitarist kan hij meer dan zijn mannetje staan, nog steeds.

Jaarlijks treden / traden ze op in de Mystic Theater in Petaluma, Californië. De opnames dateren van 18 en 19 november 2011 en dan vind ik het jammer dat niet alles er op staat, vermits ze zelf aangeven dat ze tussen twee en tweeëneenhalf uur speelden en soms langer, dus er was nog ruimte op deze dubbelaar.

avatar van Brutus
Ik vind dat de nieuwe nummers live beter uit de verf komen, dan op de studio versie.
Verder vind ik de zang van Dave niet zo goed, als hier wordt beweerd. Ik mis een beetje het gevoel in zijn stem.

avatar van Von Helsing
Zelf vind ik het prima live registratie met een band in vorm. Het geluid is in balans en heb het gevoel inderdaad naar een live registratie te luisteren. Een mooie docu is trouwens in de maak.

Y&T - A Documentary About the Legendary Classic Rock Band by Y&T — Kickstarter

avatar van gigage
De docu is af en uitgebracht in november 2019, maar dat terzijde.
Op deze laatste release van y&t laat de band horen bij de beste live acts te horen maar de stem van Dave is wel degelijk rauwer dan in het verleden. Dat geeft verder niks, vooral niet als je in het zaaltje er bij staat, maar ik vind hem op eerdere live releases beter in vorm.