Jeremiah Jae - Raw Money Raps (2012)

Electronic / Hip-Hop
Label: Brainfeeder

1. Man (Revolution Pt. 1) (1:03)
  2. Guns Go Off (2:53)

10. Wires (2:22)
  11. Seasons (3:03)
  12. False Eyes (3:21)
  13. One Herb (1:51)
  14. The Great Escape (1:43)
  15. Raw Money (Passage) (1:20)
  16. Money (2:06)
  17. Guerilla (Evolution Pt. 1) (4:47)
  18. Hercules Versus the Commune (3:00)
  19. Cable (2:39)
  20. Latest Cars * (2:54)
avatar van Rhythm & Poetry
Sorry voor dit nietszeggende bericht, maar dit is een plaat waar ik naar uitkijk. Fraaie cover, en de single Money is bovendien retegaaf (erg toffe clip ook).

avatar van bennerd
Dan gooi ik er een tweede nietszeggend enthousiast bericht bij.

avatar van Rhythm & Poetry
Yeah, dan staat het lekker tussen onze updates!

avatar van Rhythm & Poetry
Afgrijselijk lekkere plaat. Intrigerende producties en heerlijke vocalen.

avatar van Silky & Smooth
Doet me erg denken aan Blu van de laatste jaren, maar dan beter uitgevoerd. Erg vette plaat!

avatar van FlyLo
Kan me wel vinden in de recensie van Humo. Borduurt (helaas) ook voort op zijn Rappayamatantra EP (Seasons stond daar al op, net als een Guns Go Off Remix).
Intrigerend (vooral de producties, in dat opzicht gelukkig richting DXNCE EP) maar met name als rapper kan hij me niet langdurig boeien.

avatar van Dakduivel
Tot nu toe denk ik er hetzelfde over als jou FlyLo. Wel moet ik even een shoutout geven aan False Eyes:

Rene1979
Ik ga deze ook maar eens luisteren..

avatar van Rhythm & Poetry
Ik denk niet dat dit iets voor jou is. Maar wie weet.

avatar van kemm
Interessant stijltje heeft deze man te pakken. Het album blinkt niet per se ergens in uit -geen rap, beat of nummer springt eruit- het zit 'm eenvoudigweg in het samenvoegen van de elementen: een lome verse over een opverend beatje of een los refreintje doorheen een kerende break. Aanmodderend en kabbelend, ogenschijnlijk willekeurig en uit de losse pols, Jeremiah Jae sleept zich fluisterend voort over de piepende planken en levert zo deze Raw Money Raps af, de ruimte in het muziek maken. Z'n stijltje staat nog niet helemaal op punt; het een en ander kan wat strakker worden aangespand, met zicht op het totaalbeeld van een album, maar hij ploetert duidelijk in vruchtbare grond! Veelbelovende worp dus.

avatar van IllumSphere
Dat Jeremiah Jae potentie heeft mag wel duidelijk zijn. Dat zijn talent nog niet op punt staat is iets wat op deze plaat ook pijnlijk duidelijk is. En alhoewel nog niet alles op punt blijkt te staan is er toch al een onderdeel waar er nog weinig aan gewerkt moet worden. Dat onderdeel betreft de productie van de plaat die de plaat heel goed weet te vertegenwoordigen. Het is weliswaar duidelijk hoorbaar dat Jae inspiratie haalde uit wat J Dilla maakte, maar toch versterken de beats het lome karakter van de plaat. Daartegenover staat wel dat Jae als mc weinig te bieden heeft en dat er daar nog wel veel aan geschroefd moet worden. Een gebrek die soms toch wel voor niet gebalanceerde nummers zorgt.

avatar van Ola
Ola