Doc and Merle Watson - Down South (1984)

Roots / Country
Label: Vanguard

1. Solid Gone (3:02)
  2. Bright Sunny South (2:36)
  3. Slidin' Delta (2:03)
  4. Coal Miner's Blues (2:30)
  5. Hesitation Blues (2:46)
  6. What a Friend We Have in Jesus (3:35)
  7. Fifteen Cents (2:28)
  8. Twin Sisters (1:39)
  9. The Hobo (4:18)
  10. Cotton Eyed Joe (1:48)
  11. Hello Stranger (2:17)
  12. Down South (2:35)
avatar van heartofsoul
Prachtig album van de invloedrijke fingerpickin' gitarist/zanger Doc Watson (genre: folk/blues/
bluegrass) die hier samen met zijn zoon Merle Watson songs van A.P.Carter, vele traditionals en een blues van Mississippi John Hurt vertolkt. Doc Watson heeft een erg mooie en warme stem, het is een heel erg ongekunstelde manier van zingen van grote oprechtheid. Zijn zoon Merle speelt ook gitaar (én banjo) en verder is er mooi fiddle-spel van de bekende Sam Bush. Dit is zo'n meeslepende en hartverwarmende plaat, dat ik niet minder dan 5***** kan geven.

Hendrik68
Maakt me heel nieuwsgierig. Ik zie hem op Spotify staan. Ik ga er zo snel mogelijk werk van maken. Ik ben een behoorlijk liefhebber van het spel van Doc Watson, de beste in zijn soort.

Hendrik68
Zojuist direct maar even gedraaid. Hij duurt slechts een dik half uur, dus dat is zo klaar. Dat is ook de kracht van deze muziek. Kort maar krachtig. Dit is muziek van een hoog niveau, zoals we van Watson gewend zijn. Mensen die niet van bluegrass houden kunnen altijd nog hun vingers aflikken bij de grandioze techniek van Doc. Naar het einde toe zijn de uitvoeringen bijna geniaal te noemen. Een hoge score wordt dit zeker. Bedankt dat je dit album onder de aandacht brengt Heartofsoul.

avatar van Ducoz
En dat voor een album uit die tijd... hoe is de productie?

Hendrik68
Niets van een zogeheten jaren 80 productie te merken alhier.

avatar van Ducoz
Dat is goed om te horen, wellicht dat ik deze ook eens opsnor.

Vandaag dit album bij de Vinylloods voor een prikkie meegenomen. Bluegrass op hoog niveau. In mijn cd exemplaar zat tevens een rouwkaart van beide heren. Zoon Merle is overleden op 23 oktober 1985, op 36 jarige leeftijd. Vader Doc is overleden op 29 mei 2012, op 89 jarige leeftijd. De plaat is ook opgedragen aan Merle. (ik heb een heruitgave uit 1986.)
Veel traditionals op deze plaat ook uit religieuze christelijke hoek. Maar prachtig fingerpicking, Merle speelt soms ook banjo en verder zo nu en dan een gastmuzikant op bas en viool. Mooi stukje muziek.

Even op internet gezocht. Doc Watson was blind door een oogziekte, Merle is overleden door een ongeval met zijn trekker.
ik zie dat er na zijn dood nog albums uit zijn gekomen van vader en zoon, misschien nog muziek die op de planken lag.