Denez Prigent - Best Of (2011)

1 stem

Frankrijk
Wereld
Label: Barclay

1. Gortoz a Ran (5:53)

met Lisa Gerrard

2. Ar Mab-Laer (2:56)
  3. E Garnison (4:53)
  4. Geotenn Ar Marv (5:57)

met Mari Boine

5. Melezouriou-Glav (4:58)
  6. Son Alma Ata (3:06)
  7. A-Drenv Va Zi (4:15)
  8. Evit Netra [Live Interceltiques 2001] (5:10)
  9. Gwerz Kiev (7:16)

met Karen Matheson

10. Ar Rannou (3:31)
  11. N'Eus Forzh (3:11)

met Yanka Rupina

12. Copsa Mica (Lodenn 2) (4:26)
  13. E Trouz Ar Ger / Dans le Bruit de La Ville [Live Interceltiques 2001] (6:45)
  14. E Ti Eliz Iza (5:33)
avatar van dynamo d
Denez Prigent zingt in het Bretons. Bretons behoort net als het Gaelic-Iers, Gaelic-Schots en Welsh tot de Keltische talen. Hij heeft een prachtige stem. Gisteren is dit best-of album in mijn bus gevallen en komend weekend ga ik er eens even goed naar luisteren.

avatar van gtenbosch
Door de link met Lisa Gerrrard ben ik deze man tegen het lijf gelopen, hij heeft veel meer albums gemaakt dat de drie die op musicmeter zijn vermeld. En tot nu toe vind ik ze weergaloos.
Is hart rakende muziek die naar meer smaakt. Fijn als je weer zo parel tegenkomt