Breakout - Na Drugim Brzegu Tęczy (1969)

1 stem

Polen
Rock / Blues
Label: Pronit

1. Poszłabym Za Tobą (3:13)
  2. Nie Ukrywaj - Wszystko Wiem (2:52)
  3. Na Drugim Brzegu Tęczy (3:58)
  4. Czy Mnie Jeszcze Pamiętasz? (5:20)
  5. Wołanie Przez Dunajec (2:24)
  6. Masz Na to Czas (3:42)
  7. Gdybyś Kochał, Hej! (3:04)
  8. Powiedzieliśmy Już Wszystko (3:50)
  9. Gdzie Chcesz Iść... (5:23)
  10. Po Ten Księżyc Złoty (0:45)
avatar van lennon
Deze band vaart op de muzikale kracht van Tadeusz Nalepa. Een unieke muzikant uit Polen, die in feite de rock en blues muziek in Polen eind jaren 60 op de kaart heeft gezet. Helaas te vroeg overleden, net als zijn vrouw Mira, die op dit album de vocalen verzorgt.

Blues is een erg fijne plaat die wordt volgezongen door Tadeusz zelf, op dit album neemt Mira de vocalen voor haar rekening. Ze heeft een erg interessante stem, maar de songs zijn nog niet zo sterk als op Blues.

Mira heeft onder haar naam ook wat albums gemaakt met Breakout als begeleidings band, en die zijn ook zeer de moeite waard.

Deze plaat vind ik net iets te wisselvallig om het heel goed te vinden. Hiervoor was de band nog Blackout genaamd, en speelde ze meer pop muziek. Op dit album is die overgang nog enigszins merkbaar.
Een mooi documentje met historische Poolse muzikale waarde, maar met Blues heb je pas echt een goede plaat in handen... Die taal die je dan eventueel niet verstaat moet je dan even aan de kant schuiven!