Shocking Blue - Singles A's and B's (1997)

Rock / Pop
Label: Repertoire

1. Venus (3:02)
  2. Mighty Joe (3:08)
  3. Send Me a Postcard (2:39)
  4. Long and Lonesome Road (2:49)
  5. Never Marry a Railroad Man (3:05)
  6. Ink Pot (2:38)
  7. Rock in the Sea (2:58)
  8. Dream on Dreamer (2:49)
  9. Hello Darkness (2:54)
  10. Shocking You (3:00)
  11. Sally Was a Good Old Girl (3:29)
  12. Blossom Lady (3:34)
  13. Out of Sight Out of Mind (2:45)
  14. Eve and the Apple (2:41)
  15. Let Me Carry Your Bag (3:27)
  16. Oh Lord (2:30)
  17. This America (2:58)
  18. Good Times (3:26)
  19. Gonna Sing Me a Song (2:43)
  20. The Jury and the Judge (3:48)
  21. Body and Soul (3:46)
  22. Love Is in the Air (2:38)
  23. Lucy Brown Is Back in Town (2:52)
  24. Roll Engine Roll (3:17)
  25. Pickin' Tomatoes (3:20)
  26. Waterloo (3:25)
  27. Harley Davidson (2:39)
  28. Fireball of Love (3:00)
  29. Hot Sand (2:38)
  30. Wild Wind (2:12)
  31. Keep It If You Want It (2:54)
  32. Give My Love to the Sunrise (2:26)
  33. I Saw You in June (2:24)
  34. Is This a Dream (3:47)
  35. I Like You (2:12)
  36. Broken Heart (2:25)
  37. When I Was a Girl (2:27)
  38. In My Time of Dying (3:39)
  39. Everything That's Mine (3:30)
  40. Where the Picknick Was (3:22)
  41. I Won't Be Lonely Long (2:58)
  42. Come My Way (3:21)
  43. Get It On (3:12)
  44. I Am Hanging on to Love (2:25)
  45. Angel (3:41)
  46. What You Gona Do (2:19)
  47. Fix Your Hair Darling (2:18)
avatar van LucM
Deze 2CD-compilatie van Shocking Blue, met als uithangbord zangeres Mariska Veres, is erg volledig en interessant.
Alle hits, dus die van hun glorieuze periode (1968-1974) staan erop.
Zowat alle songs zijn van tijdloze klasse en behoren beslist tot het beste van de Nederlandse popmuziek.
"Venus" bereikte zelfs de eerste plaats in de Amerikaanse hitparade en is wellicht de grootste klassieker uit de Nederlandse popgeschiedenis. "Mighty Joe", "Send Me a Postcard", "Never Marry a Railroad Man", "Ink Pot" en "Out of Sight Out of Mind" zijn eveneens prachtig.
Overigens zijn ook de B-kanten meer dan de moeite waard om te beluisteren.

Father McKenzie
Ik deel volmondig LucM, ik kan nog vaak in een Shocking Blue bui zijn en dan ligt deze formidabele plaat op!
Mijn favorieten zijn Send Me A Postcard, The Long and Lonesome Road en Hello Darkness!

avatar van Rinus
Echt een geweldige verzamelaar van deze haagse band. Alles staat er op, en in een goede geluidskwaliteit. Sommige B-kantjes zijn eigenlijk nog beter de de A kantjes, zoals Come my way. Deze staat er echter in een langere uitvoering op dan vermeld op de CD, het nummer duurt een dikke 6 en halve minuut. Een mooi stuk Nederpop geschiedenis.

avatar van FunkStar
Super document! Jammer dat de solo singles van Mariska nooit op CD zijn verschenen....

Altijd gedacht dat Love Buzz ook op single was verschenen.
Send Me a Postcard hoorde ik van de week op de radio, waarbij je moest gokken of dit oud of nieuw was; geweldig nummer, misschien nog wel beter dan Venus.
Mariska Veres en Jerney Kaagman zijn onze eerste echte rock chicks, natuurlijk zullen ze beinvloed zijn door Jefferson Airplane, maar in denk dat Jerney en Mariska tevens van invloed zijn geweest op Anouk, Within Temptation en The Gathering.

avatar van matthijs
Chronologisch had nog iets fijner geweest wat mij betreft.
Gaaf dat cd 1 alle A's en cd 2 alle B's bevat. Je hoort ook echt wel dat de A-kanten meestal hitgevoeliger zijn. De B's zijn mede daardoor soms "radio-onvriendelijk goed'!

avatar van teus
matthijs schreef:
Chronologisch had nog iets fijner geweest wat mij betreft.

Ja mee eens..... eigg zou elk verzameloverzicht verplicht chronologisch samengesteld moeten zijn, dat is hier helaas ook weer een minpuntje ,verder alles op single gebied staat er op ,..2 fijne discs ,zoals jij al aangeeft heb je zin in alleen de A's dan heb je ze lekker apart,van de B's vind ik Pickin' Tomatos en Hot Sand hele mooie songs en toch zeker A side waardig

Hier staat ook de 1994 song Body and Soul op. Een sterk Robbie van Leeuwen nummer en - gelukkig - een formidabele Mariska Veres. Zo'n kwaliteit hadden we lang niet meer van haar gehoord. De tijd heeft vat gekregen op haar stem: ze klinkt ongeveer als Tina Turner. Jammer dat onze held en heldin niet gewoon altijd zijn blijven samenwerken. Mariska zou nog groter geworden zijn; ze had alles om aan de absolute top te blijven. Soms krijg je de indruk dat zich daar ook niet helemaal senang voelde, maar dat is aan dit nummer (20 jaar na Shocking Blue) absoluut niet te merken!

avatar van rudiger
Wat een verzamelaar dit zeg , zelfs de B sides zijn geweldig .
Wat hadden we toch een geweldige bands in ons land .
5 sterren voor deze goudklomp .
Destijds nieuw gekocht op cd en toen nog best prijzig maar is het geld dubbel en dwars waard .
Mariska Veres . wat een geweldige zangeres was ze .