Warren Zevon - Wanted Dead or Alive (1969)

Label: One Way

1. Wanted Dead or Alive (2:37)
  2. Hitchhikin' Woman (2:16)
  3. She Quit Me (4:48)
  4. Calcutta (2:20)
  5. Iko-Iko (1:55)
  6. Traveling in the Lightning (3:06)
  7. Tule's Blues (3:33)
  8. A Bullet for Ramona (3:51)
  9. Gorilla (3:23)
  10. Fiery Emblems (3:15)
beaster1256
nooit van gehoord zelfs , wie kent dit ???

is dit een officiele lp ???

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
beaster1256, hier een beetje meer info voor je: WZ Wanted Dead or Alive

avatar van aerogp1
Wanted Dead or Alive is een gaaf nummer!

Ver voordat Bon Jovi met iets soortgelijks aan de haal ging.

Tijdloos.

avatar van Bowlingbal
Warren Zevon heb ik eigenlijk via The Turtles leren kennen (Like the Seasons, The Story of Rock 'n' Roll, Outside Chance).
Op zijn latere albums doen/deden veel bekenden mee: o.a. The Everly Brothers, leden van Fleetwood Mac, The Beach Boys, Jackson Browne, Bruce Springsteen, etc.. Hier is hij nooit zo bekend geworden als genoemde artiesten. Ik heb hem bijna nooit op de radio gehoord. Alleen eens een nummer in de avonduurtjes. Op de Belgische radio draaiden ze af en toe een song, zoals bijvoorbeeld die cover van Raspberry Beret (Prince).
Ik zag hem op t.v. weleens in die show van David Letterman. En een keer 's avonds in het nieuws van SBS6, omdat hij toen met heel veel bekenden met zijn allerlaatste album The Wind bezig was, maar daar lag de nadruk dus meer op het feit dat Bruce Springsteen ook in het filmpje te zien was. Anders zouden ze er misschien geen aandacht aan besteed hebben. Er is ook die documentaire van VH1 over The making of van dat laatste album.
In Amerika kreeg hij pas een beetje succes met zijn 2e album uit 1976. Met zijn 3e album kwam hij pas in de picture, ook omdat hij daar de Top 40 hit Werewolves of London had. Er zit zoveel jaren tussen dit debuut-album en dat 2e.
Zijn teksten bevatten veel humor, satire, excentrieke dingen, maar hebben ook een serieuze kant.
Muzikaal zit alles heel goed in elkaar. Op ieder album had hij ook zijn beste muzikale vrienden verzameld, zodat alles echt goed klinkt.
Dit eerste album is op een voor mij onbekend label uitgebracht. De albums die daarna volgden kwamen uit op de grotere, bekendere labels. Hij produceerde het ook zelf. De enige echt bekende friend op dit album is basgitarist Skip Battin, die zich kort na dit debuut bij The Byrds (Untitled - album) zou voegen. Wanted Dead or Alive is medegeschreven door Kim Fowley, en hij was ook weer een maatje van Skip Battin en The Byrds. Een ander bekend nummer op dit album is de cover van Iko-Iko (bekend van Dixie Cups). Warren Zevon: Iko-Iko - YouTube
Tussen haakjes: ik vind dat Warren op de hoesfoto dezelfde looks als Johnny Winter heeft.

avatar van Silky & Smooth
Lastige dit. Hij is hier nog niet op zijn best, maar er staan wel een paar geweldige nummers op. Wanted Dead or Alive is natuurlijk een klassieker, maar She Quit Me en vooral A Bullet for Ramona zijn ook prachtig! Al met al is het wel een heerlijk album!