menu

Johnny Cash - I Walk the Line (1970)

mijn stem
3,73 (13)
13 stemmen

Verenigde Staten
Country
Label: Columbia

  1. Flesh and Blood
  2. I Walk the Line
  3. Hungry
  4. This Town
  5. This Side of the Law
  6. Flesh and Blood [Instrumental Version]
  7. Cause I Love You
  8. Cause I Love You [Instrumental Version]
  9. The World's Gonna Fall on You
  10. Face of Despair
  11. Standing on the Promises / Amazing Grace
zoeken in:
avatar van AbleMable
4,0
Soundtrack van de gelijknamige film met Gregory Peck in de hoofdrol. Ik ken de film niet, weet wel dat de film niet over Johnny Cash zelf gaat. Maar behoorlijk leuke soundtrack, meeste is lekker basic alleen Cash met The Tennesse Three en The Carter Family, geen Statler Brothers en andere gastmuzikanten.
Wel is er aan bv de instrumentale versie van Flesh And Blood een heus orkest toegevoegd. En natuurlijk een re recording van I Walk The Line. En productie is van Bob Johnson en die levert gewoon weer prima werk af.
Een van de hoogtepunten vind ik de song Hungry, helemaal lekker kaal alleen Cash met zijn gitaar, had zo op zijn eerste American Recording album kunnen staan. Maar verveel me geen moment met dit album vind hem eerlijk gezegd verrassend sterk.

avatar van west
4,0
Dit is een hele aardige soundtrack van Johnny Cash, die voor de liefhebbers eigenlijk niet te missen is. Er staan een aantal sterke songs op, zoals de fraaie opener Flesh and Blood. Hungry is een mooi akoestisch nummer, This Town is een echt goed countrynummer en ook This Side of the Law mag er wezen. Cause I Love You is een leuk nummer typisch uit die tijd, The World's Gonna Fall on You is een spoken nummer wat intrigeert door de bariton van Cash en Face of Despair vind ik zelf erg fraai. Er staat kortom genoeg moois op wat dit album meer dan de moeite waard maakt.

avatar van AOVV
3,5
Mooie score van Johnny Cash, die - met mijn stem meegeteld - slechts één stem minder telt dan de film zelf (9 t.o.v. 10). Niet bepaald een bekende film dus, lijkt me, hoewel Gregory Peck zeker een bekende naam is. Daar zal de naam van The Man in Black wel voor iets tussen zitten, durf ik te wedden.

Het overbekende titelnummer valt hier natuurlijk te beluisteren, maar het album herbergt nog enkele pareltjes. Zo is Hungry een sober juweeltje, en zijn ook This Side of the Law en Face of Despair prachtig. Er staan wel enkele instrumentals op (het blijft een score, natuurlijk), en tijdens het laatste nummer horen we vooral de mooie samenzang van The Carter Family. Cause I Love You vind ik ook beter als duet met June Carter.

3,5 sterren

Gast
geplaatst: vandaag om 01:51 uur

geplaatst: vandaag om 01:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.