J.R. Blackmore & Friends - Voices (2011)

1 stem

2. Guardian Angel (4:45)

met Oliver Hartmann

3. Beethoven (7:16)

met Michael Bormann

4. Destructive Mania (7:10)

met Cathrine Jauer

5. Incomplete (5:28)

met Michael Bormann

6. Devil in Disguise (6:12)

met Oliver Hartmann

7. Jeckyll & Hyde (6:10)

met Dave Esser

8. Victorious (4:56)

met Markus Engelstädter

9. Nanshu (5:18)

met Ela en Dave Esser

10. We Are Rock´n Roll (4:23)

met Dave Esser

11. Dreams [Instrumental] (6:15)
avatar van Edwynn
Tja, zet de naam Blackmore heel groot op de voorkant en de liefhebber is geïnteresseerd. Om vervolgens teleurgesteld af te haken. Want dit is niets meer dan hardrock/metal in zijn allergezapigste vorm.

Het geluid van de Stranger In Us All Rainbow lijkt het streven te zijn geweest van deze meneer. Helaas komt hij nergens in de buurt. De nummers benaderen een zeikerigheid die zelfs Jon Bon Jovi in de beste Have Nice Day traditie niet eens kan evenaren. Zelfs de vocale orkaankrachten van Oliver Hartmann en Michael Bormann konden het doodgeboren kindje van een Blackmoretelg die wel heel erg zijn best doet om op zijn vader te lijken niet redden.

avatar van Bluebird
Hahaha............. toch zijn de kritieken beslist niet negatief op de gevestigde metalsites en een doodgeboren kindje lijkt me dit nou ook niet bepaald. Blackmore jr. heeft er een wereldtour opzitten met het Over The Rainbow project en daar is hier veel van in terug te vinden. In ieder geval vind ik dit toch beter te pruimen dan de ingedutte stijl van senior. Kwalitatief zeker een uitstekend produkt met uiteraard veel oude (zeikerige) invloeden. Jürgen vind ik overigens ook een uitstekend gitarist en een waardige opvolger van de nog levende legende.

avatar van Edwynn
Wat gevestigde criticasters roepen, lap ik aan mijn laars. Een maatje van me kwam er mee aanzetten. Een Blackmorefan tot in zijn diepste vezels. Hij zegt hetzelfde wat jij nu schrijft. Behalve dan dat hij ook helemaal daas is van Blackmore's Night. En ik moet bekennen dat ik daar veel meer lol aan beleef dan hieraan.
Ik ben niet vies van commerciële hardrock maar ik ontdek hier helemaal niets aangenaams in. Ja, spelen kunnen ze allemaal wel maar daar maak je nog geen goede plaat mee. Misschien dat Djee Ar beter gedijt in de band van iemand anders.

avatar van Bluebird
Ach, ik zie het als een parodie en ik luister er ook niet al te serieus naar........ idd ietwat ''cheesy'' hier en daar maar muzikaal toch verre van slecht en lekker bombastisch met prima solo's. Gewoon leuk om erbij te hebben als Blackmorefan in het diepst van mijn vezels.

Hee, een Harderwieker. Ben ik geboren en getogen.

avatar van Edwynn
Het kan niet altijd klikken.

Harderwieker. Ja. Leuk. Ik ben er ook geboren en getogen. Zeven jaar in Zevenaar gewoond daarna weer teruggekeerd. Nu ga ik nooit meer weg. Denk ik.