Linnea Olsson - Ah! (2012)

Zweden

9. Dinosaur (3:25)
  10. Never Again (3:39)
  11. Goodbye (3:38)
avatar van oftewel
Fijn om ipv het gebruikelijke singer-songwriter-gitaargetokkel te mogen luisteren naar het warme geluid van een chello. Combineert prima met Linnea's stem. Mooie en intense plaat.

avatar van Choconas
Het lijkt erop alsof iemand de tracklist gespiegeld heeft ingevoerd? De cd begint normaal gesproken met The ocean en eindigt (toepasselijk) met Goodbye.

avatar van WesleyX16
@Choconas. Ik denk dat je gelijk hebt. ff gegoogled.

avatar van Choconas
Misschien moet ik maar een wijzigingsvoorstel indienen. Dat zal dan echter voor een andere keer zijn.

avatar van Choconas
Linnea Olsson is celliste in de begeleidingsband van de Noorse singer-songwriter Ane Brun. Ze is natuurlijk niet de eerste en enige die uit de schaduw van haar frontvrouw kruipt. Enkele jaren terug ging Nina Kinert haar voor en die heeft inmiddels een aardig succesvolle solocarrière opgebouwd, met drie puike albums. Of dat voor Linnea Olsson ook in het verschiet ligt, zal de toekomst moeten uitwijzen. Het debuutalbum van de klassiek geschoolde Zweedse is in elk geval veelbelovend. Ze beheerst haar cello tot in de puntjes en geeft haar liedjes net dat extra cachet wat ze zouden missen als ze "gewoon" gitaar zou spelen. Waarmee ik overigens niet wil zeggen dat ze dan niet overeind zouden blijven staan, want met name Dinosaur, Giddy up! en titelnummer Ah! zijn stuk voor stuk prachtnummers. Er is met Ah! weer een schitterende plaat van Zweedse bodem verschenen, die zeker naar meer smaakt!