If Anything Happens to the Cat - If Anything Happens to the Cat (2012)

Belgiƫ
Uitgebracht in eigen beheer

1. Jessamine (7:46)
  2. Mao's Secret Palace (4:50)
  3. St. Cecilia (8:43)
  4. The Gentle Art of Saying No (3:16)
  5. Eyes Closed, Stay Quiet (7:17)
avatar van chevy93
Onderhoudende post-rockplaat met zowaar een beetje zang. Luistert lekker weg en voelt niet cliché of met plichtmatige climaxen.

Leuk detail op hun Facebook:
Woah, we're on the 1st place in the Post-rock Listeners’ Choice 2012: 'Best New Artist' poll at the moment!!! Keep voting guys, this is awesome! Voting ends January 1st 2013...

POST-ROCK LISTENERS’ CHOICE 2012: BEST NEW ARTIST

avatar van stoepkrijt
Ik zit al dagenlang met St. Cecilia in mijn hoofd. Er komt wel wat zang voor in dit nummer, maar het is grotendeels instrumentaal. Dat het zich desondanks zo stevig in mijn hoofd weet te nestelen is daarom des te knapper.
St. Cecilia is een topnummer, Jessamine en Mao's Secret Place zijn sterke nummers en ook de overige nummers zijn best goed. Een prima debuutalbum dus voor deze Belgische band, dat beter verdient dan het predikaat 'onderhoudend'.

avatar van Metalhead99
Ik heb deze jonge Vlamingen in 2012 aan het werk gezien en werd zo geprikkeld door hun optreden dat ik besloot om deze EP mee te nemen. Een mooi visitekaartje van deze relatief nieuwe groep in het genre. Vooral St. Cecilia valt op door de mooie zang die in dit nummer voorbij komt. Verder is er in "Eyes Closed, Stay Quiet" nog wat mooi, intens gitaarspel te horen. Een veelbelovend begin. Ik ben benieuwd naar wat er hierna gaat komen.