Helstar - 30 Years of Hel (2012)

Label: AFM

1. Angels Fall to Hell (5:11)
  2. Towards the Unknown (4:37)
  3. Suicidal Nightmare (5:06)
  4. The King Is Dead (4:26)
  5. Burning Star (3:36)
  6. To Sleep Per Chance to Scream (6:05)
  7. The Plague Called Man (5:15)
  8. Evil Reign (4:26)
  9. Monarch of Bloodshed (5:31)
  10. Winds of War (6:11)
  11. Good Day to Die (4:32)
  12. Wicked Disposition (8:16)
  13. Pandemonium (4:50)
  14. Bitter End (4:19)
  15. Harker's Tale (4:48)
  16. Angel of Death (6:07)
  17. Baptized in Blood (8:17)
  18. Alma Negra (6:48)
  19. The King of Hell (7:51)
  20. Run with the Pack (9:02)
avatar van Sinner
Aardige live cd ter gelegenheid van 30 jaar Helstar. Geluid is degelijk, Rivera zingt zoals verwacht ook erg goed (...hier en daar een lichte uitschuiver of naar vals-neigende noot daargelaten maar goed, dat maakt het alleen maar authentieker) en het gitaargeweld blijft om van te smullen en erg spectaculair. Opvallend is dat de nieuwe nummers prima tussen de klassiekers passen - verder laat de setlist ook echt niets te wensen over (nou ja ok...ik mis zelf Tyrannicide maar daar kan ik echt niet over vallen) en wordt er zelfs een song van Multiples of Black gespeeld (!). Een heel erg aardig cadeautje ter gelegenheid van het jubileum dus. Op naar het nieuwe album.

We hebben er welliswaar een eeuwigheid op moeten wachten, maar na 30 jaar krijgen we als jubileumgeschenk dan eindelijk toch nog een vette live CD/ DVD van Helstar.

Een mooiere tractatie is er nauwelijks denkbaar, wat een vet pakket aan lekkere live metal!
Of zoals James Rivera het zelf noemt: Texas Metal.
De nummer keuze is ronduit subliem.
Alle belangrijke klassiekers en hedendaagse toppers staan erop.
Zelfs het album Multiples In Black (een album waar niet iedereen en zeker de band zelf niet kapot van is) is toch nog vertegenwoordigd met een nummer.
Deze CD/ DVD krijgt van mij moeiteloos 5 sterren!!

avatar van AstroRocker
Helstar is een band die ik op de één of andere manier uit het zicht ben geraakt. Ik heb toendertijd de eerste plaat van ze gekocht (de lp Helstar: Burning Star) en daarna ook nog Remnants of War. Onlangs kwam ik deze band weer tegen op Youtube (Baptized in Blood). Dat was weer eens heerlijke authentieke metal maar toch ook weer een geheel eigen stijl. Vervolgens nog wat nummers bekeken en zojuist maar eens deze live cd besteld. Wellicht volgen dan meerdere cd's.

avatar van AstroRocker
Deze cd heb ik inmiddels alweer enkele weken in mijn bezit: welnu, deze is sinds de aanschaf niet meer uit de cd lade gekomen. Lekker thrash/heavy metal, goede zang en lekker gitaarwerk. CD 1 vind ik wel net iets beter als CD 2.
Hoogtepuntjes zijn wel: Angels fall to hell, Suicidal Nightmare, The Plaque called man, Monarch Of Bloodshed, Pandemonium, Angel of Death en Baptized in blood. Maar, ook de andere songs zijn het aanhoren meer dan waard!