Anti-Pasti - The Last Call (1981)

Punk
Label: Rondelet

1. No Government (2:10)
  2. Brew Your Own (1:38)
  3. Another Dead Soldier (2:35)
  4. Call the Army (I'm Alive) (1:57)
  5. City Below (2:35)
  6. 24 Hours (2:08)
  7. Night of the Warcry (2:20)
  8. Freedom Row (2:27)
  9. St.George (Gets His Gun) (2:16)
  10. The Last Call (2:06)
  11. Ain't Got Me (1:22)
  12. Truth and Justice (2:42)
  13. Hell (1:09)
  14. I Wanna Be Your Dog (2:33)
  15. No Government [Single Version] * (1:58)
  16. 1980 * (1:56)
  17. Two Years Too Late * (1:29)
  18. Something New * (1:43)
  19. Ain't Got Me [Wargby Studio Session] * (1:46)
  20. Another Dead Soldier [Wargby Studio Session] * (2:38)
  21. Let Them Free * (2:19)
  22. Another Dead Soldier [Single Version] * (2:44)
  23. Hell [Single Version] * (3:22)
  24. Six Guns * (3:36)
  25. Now's the Time * (2:02)
  26. Call the Army [I'm Alive) (Single Version] * (1:43)
  27. Another Dead Soldier [Live Apocalypse Tour] * (2:41)
  28. Two Years Too Late [Live Apocalypse Tour] * (1:37)
  29. I Wanna Be Your Dog [Live Apocalypse Tour] * (2:05)
avatar van Saldek
Weinig spectaculair, desniettemin een lekkere punkplaat a la eighties. Lang geleden dat ik deze gehoord heb. Maar ach, wat heet lang geleden?...hum..20 jaar? Zien of ik 'm nog kan vinden.

Inderdaad, weinig spectaculair. Wel degelijk, maar het haalt het bij lange niet bij veel van de albums uit de jaren ervoor.

Opener 'No Government' vind ik eigenlijk meteen ook het sterkste nummer, daarna wordt het wat inwisselbaar.

avatar van platedraaier
Nosh schreef:

Volgens mij is dit hun debuut album, dus wat bedoel je precies met albums daarvoor?
En dit is gewoon lekkere rechttoe rechtaan 80`s punk. Niets meer en niets minder.

avatar van nightfriend
Wel een lage score voor dit album hoor! Na meer dan 25 jaar nog altijd zeer goed aan te horen.
Zeer compact gespeelde punk met heerlijke af en toe beetje hakkelende drums en in tegenstelling tot opvolger met bijpassende ruwe randjes.

4 sterren vind ik zeker op z'n plaats voor een van de betere eighties punk platen.

platedraaier schreef:

Ik wou dan dat ze er meer gemaakt hadden die zo lekker klinken als deze, want ik zou er niet zoveel kennen. Suggesties zijn natuurlijk welkom!

avatar van platedraaier
Je bedoelt recht toe recht aan 80`s punk?

UK Subs, Four Skins, The Damned, Argy Bargy, Cockney Rejects, GBH, Cock Sparrer, Peter And the Testtube Babies, Buzzcocks.

Zijn bands die toch wel allemaal een beetje de sound hebben van deze plaat.

Bedankt voor de tip!
Ik ken die bands wel van naam, maar aan sommige vroege punkbands zoals The Damned en Buzzcocks ben ik nooit toegekomen raar genoeg. Misschien omdat ze zo vroeg waren en ik dacht ook weer vroeg in de punkgolf alweer gestopt. Toch maar eens checken.

UK Subs, ja die ken ik wel, zeker van het geweldige A Different Kind of Blues.
Sommige andere bands die je noemt zijn volgens mij oi bands met in ieder geval deels een twijfelachtige reputatie qua ideeen (Four Skins, Cock Sparrer met name meen ik) en dat weerhoudt me dan wel om het te gaan luisteren. Dan hoor ik liever een aantal andere bands uit je top tien zoals Dead Kennedys of The Clash!

avatar van frolunda
(H)eerlijke Straatpunk die je maar blijft draaien en draaien.No Government,en Another dead Soldier zijn de bekendste nummers (volgens mij singles) maar de rest doet daar niks voor onder.Lekker,beetje gruizelig soundje ook......aanrader!