Op een rommelmarkt in de Franse Ardeche deze plaat voor 10 euro kunnen kopen. Of het waard is, is nog maar de vraag, maar vond het toch nodig deze te kopen. En een leuk gesprkeje met de verkoper gehad. Ik zag wel direct dat het hier om covers ging en dat de plaat in de jaren 80 gemaakt is. Dat laatste blijft lastig met alle prog/symfo groepen uit de jaren 70. Passen ze zich aan en is dat dan uiteindelijk een verbetering.
Twee nummers van Jacques Brel, een nummer ven George Brassens, Charles Aznavour, Jacques Dutronc, Claude Nougarou en Michel Polnareff.
Een aantal is dermate bekend dat het lastig is om daar nog iets van te maken. Daarnaast is de productie inderdaad redelijk jaren 80. Christian Decamps is bijna niet te herkennen in zijn zang, zo ingehouden en ook de muziek klinkt gladjes. Enkel het nummer van Michel Polnareff heeft iets origineels wat je van Ange mag verwachten. Op de hoes staat nog een tekst van Christian Decamps, met Google translate : Over jou, mijn pad, mijn school, er zit veel dank diep in mijn marionet!
Waarschijnlijk heeft Christian iets met deze nummers uit de jaren 60 en is het een eerbetoon.
Een matig album van Ange, maar toch nog drie sterren. En toch geen spijt van mijn aankoop !