Parliament - Trombipulation (1980)

Funk
Label: Casablanca

1. Crush It (3:54)
  2. Trombipulation (4:38)
  3. Long Way Around (5:42)
  4. Agony of Defeet (6:26)
  5. New Doo Review (5:57)
  6. Let's Play House (3:41)
  7. Body Language (6:00)
  8. Peek-A-Groove (7:48)
De sleet zat er op....

bah... wat een saaie vervelende irritante plaat. Al die Sir Nose stemmetjes beginnen vervelend te worden, en het klinkt ook echt niet meer alsof ze er lol in hebben. Het klinkt allemaal heel emotieloos en koud. Het is gewoon slappe disco...

Een 2.0 omdat Agony of Defeet nog wel leuk is, maar meer niet....

Er staat hier niet echt veel op wat de moeite waard is. Electric Spanking Of War Babies van Funkadelic uit dit jaar was een veel betere plaat.

Let's Play House is wel zalig gesampled op 'The Humpty Dance' van Digital Underground.

avatar van Ducoz
Hmm.

Ik volg de bovenstaande berichten tot op zekere hoogte wel. Op een of andere manier lijkt de urgentie bij deze en 'Gloryhallastoopid' compleet weg. Alsof het allemaal niet zo hoeft ofzo.

Er zit een zeker soort geluid -productioneel- in beide platen, alsof er een klein laagje overheen ligt en je de muziek niet ten volle mee krijgt. Het vuur lijkt ook weg en moddert het wat voort -of draait mijn LP een fractie te langzaam?-.

Het is niet alleen kommer en kwel.. want alle ingrediënten zijn aanweizg en vind ik dit opzich geen slechte plaat.. er is alleen zoveel meer beter. Waar Gloryhallastoopid wat richtingloos klinkt, zit hier wel degelijk een lijn in en lijkt het ook nergens te veel van het goede. Decent.

Sleet.. tja. Wat wil je na zo'n 25 platen (Funkadelic, Parliament, Parlet, solo werk e.a.) binnen een krappe 10 jaar? Ergens moet de koek opraken eer dat je in herhaling valt. De 80s hadden muzikaal interessant kunnen zijn voor Parliament, maar vermoed dat ze op het juiste moment de plugs er uit hebben getrokken.