PSY - PSY 6 (Six Rules), Part 1 (2012)

Zuid-Korea
Pop / Hip-Hop
Label: Yang Goon

1. Cheonggaeguri (3:27)

met G-Dragon

2. Tteugeoun Annyeong (3:28)

met Sung Si Kyung

3. Gangnam Style (3:39)
  4. 77 Hakgaeron (4:38)

met Leessang en JP

5. Eottaesseulkka (4:03)

met Lena Park

6. Never Say Goodbye (3:21)

met Yoon Do Hyun

Gangnam Style is echt een geweldig nummer met bijbehorende clip!

avatar van Linius
Ik ben de clip nog mentaal aan het verwerken. Wat is dit

avatar van FlyLo
Die lyrics zijn anders ook geniaal. Check ook (zijn eigen denk ik) beschrijving bij de video op YT:
From 2 years of break, PSY is finally coming back with his 6th album 'PSY6%u7532'!
The album's weighty title song 'Gangnam Style' is composed solely by PSY himself from lyrics to choreography. The song is characterized by its strongly addictive beats and lyrics, and is thus certain to penetrate the foundations of modern philosophy.

avatar van Shinobi
Gangnam Style ownt.

avatar van Demon.
Eeeeh sexy lady.

in geen tijden zo'n geweldige scheve schijf (en niet in het minst videoclip) gehoord als gangam style:D

avatar van Fake_world
Geweldige schijf met veel humor erin gesmeten. Nog nooit zo zitten lachen met een clip

avatar van Gajarigon
Die kerel in de lift is inderdaad een nieuw hoogtepunt in de geschiedenis van het internet.

avatar van Linius
Vooral alle bewerkte gifjes die er nu te vinden zijn

Wop wop wop!

avatar van korenbloem
Oh die clip van Gangnam style

avatar van KILLERBEE99
Track 3,4 en 5 vind ik wel leuk

avatar van Gloeilamp
En ik maar denken dat die Koreaan maar 1 nummer had. Hop hop hop.

avatar van Emile93
Goh! Nooit gedacht! Maar ik vind dit echt een leuk albumpje! Terwijl ik normaal een bloedhekel heb aan rap, heb ik er bij deze EP totaal geen last van. Misschien komt het omdat het een andere taal is waar ik geen komma van versta, misschien de vrolijke begeleiding.

Nummer 1 lijkt aan het eind van het refrein een beetje op het tussenstuk van Gagnam Style. Wel een erg lekker nummer!

Nummer 2 lijkt een beetje op La Voix van Malena Ernman (bij het eerste stuk van het refrein). Ik had toen ik het hoorde ook meteen een Songfestival associatie! Geweldig nummer!

Nummer 3: Gagnam style! Nothing more to say! Ik blijf het een catchy nummer vinden en slecht vind ik het nog steeds niet. Misschien is dat ook wel omdat we met 1 van mijn vriendengroepen daar elke keer helemaal gek op doen. Het nummer lokt dat natuurlijk ook wel uit! Geweldig!

Nummer 4 vind ik ook al leuk! Weet niet precies waarom. Catchy is het wel! Duurt me alleen nét iets te lang.

Nummer 5. Verfrissend nummer omdat er een vrouw op zingt. Klinkt wel lief, maar tegelijk ook een beetje zielig..

Nummer 6. Het begint zo lekker rustig. Maar ineens barst de hel los! Althans, dat was mijn eerste gedachte. Het wordt een heus rockachtig nummer. Lekker hoor!

Al met al vind ik dit serieus een heel geslaagde EP en vind ik het jammer dat het maar 22 minuten duurt! Psy zou ik echter niet herkennen op nummers als ik niet de andere nummers ook beluisterd had, want zijn stem klinkt op Gagnam Style heel anders: veel gemaakter!
Leuke eerste stem van dit jaar!