Le1f - Dark York (2012)

met Don Jones

19. Giddy Up (3:49)
  20. Infinity (4:06)
  21. Uptown (4:09)
Ja u ziet het goed. Een stem van mij bij een Hip-Hop album. Dat komt door de track Wut die ik nogal grappig vind en aangezien je dit album legaal gratis kunt downloaden heb ik dat ook maar eens gedaan.

Dark York by LE1F on SoundCloud - Create, record and share your sounds for free

Hier en daar blijf ik het wel leuk vinden maar meer dan een uur werkt me op een gegeven moment op de zenuwen.
Nu ben ik totaal niet thuis in het genre en ook de populaire variant niet maar tijdens mijn vakantie lieten mijn nichtjes Nicki Minaj horen (die ik alleen maar ken door die Madonna track) en ik moest er een beetje aan denken qua stijl.
Ik zal hier ingetwijfeld de plan mee mis slaan en daarbij is deze meneer sowieso een opvallend figuur begreep ik omdat gay-rappers nu niet bepaald rijk gezaaid zijn.

Een aantal leuke momenten dus een prima album voor de shuffle met een heleboel andere albums

Electro_
Hij rapt niet alleen, een groot deel van deze nummers zijn ook door hem zelf geproduceerd! Super ambitieuze, talentvolle knaap die het denk ik nog ver gaat schoppen. Hij is samen met Mykki Blanco toch wel de vaandeldrager van de snel opkomende nieuwe generatie rappers, waarbij de taboe om homoseksueel te zijn volledig wordt doorbroken, bravo!

P.S. : Het laatste nummer, het instrumentale "Uptown", is wat mij betreft veruit het beste nummer van het album. Hoewel ik z'n stem zeker wel trek kan het bij vlagen een beetje te veel zijn. "Uptown" had zo van iemand als Chris Clark kunnen zijn.

avatar van Oepsje
Over het algemeen een erg lekkere plaat. Veel fijne producties die je laten swingen.
Wat mij betreft duurt hij wel net iets te lang om te blijven boeien.