Ufomammut - Oro: Opus Alter (2012)

Italiƫ
Label: Neurot

1. Oroborus (7:55)
  2. Luxon (6:04)
  3. Sulphurdew (12:19)
  4. Sublime (9:43)
  5. Deityrant (6:57)
avatar van AOVV
Zo! Het was al aangekondigd door Don Cappuccino bij 'Opus Primum', maar deel twee zal binnenkort dus uitkomen! Daar kijken we natuurlijk erg naar uit, rekening houdend met de kwaliteit van het eerste deel. Laat maar komen, dit!

avatar van JSPR_G
Hier verlang ik gigantisch achter! De 2 vrijgegeven nummers heb ik nog niet beluisterd, ik wacht wel tot ik het schijfje in m'n handen heb.

Ik dacht dat hij pas in oktober uitkwam. 17 september is niet zo lang meer.

avatar van Don Cappuccino
Stukje bij stukje komt Oro tot zijn eind. Wat ik er van heb gehoord is weer ijzersterk, ik luister de 2 vrijgegeven nummers nu iedere keer na Opus Primum en het is echt een vervolg. Na de afsluiting van dit tweeluik ga ik deze meesterlijke band live zien in oktober en dan hoop ik echt dat ze Oro compleet spelen!

avatar van crosskip
Ik ben er in de 013 ook zeker bij. Vorig jaar in dezelfde zaal Eve integraal ervaart, kan me bijna niet voorstellen hoe geweldig dit monster live moet zijn

avatar van Don Cappuccino
Het tweede deel van Oro is gewoon net zo goed als het eerste deel. Er is niks nieuws onder de zon maar dat was al te verwachten. Oro is echt bedoeld als een geheel op CD en tijdens een concert. Opus Alter heeft meer rustpunten en dat is zeker een pluspunt als je de hele songcyclus beluistert. Na 70 minuten van brute riffs moet je even pauze hebben. Passages van Opus Primum mogen weer terug en Deityrant is een geweldige grande finale. Oro is een van de beste dingen die 2012 te bieden heeft.

Nu nog deze mastodon live zien in oktober!

avatar van crosskip
Net Oro integraal beluistert... knap als hier nog wat overheen gaat dit jaar! In principe is dit deel gewoon weer meer van het zelfde, maar dat boeit natuurlijk totaal niet. Slopende riffs, moddervette grooves en spanninsbogen van heb ik jou daar; het zit er allemaal weer in en ze brengen het beter als ooit.

avatar van cornucopia
Vanmorgen eerste luisterbeurt: Vet! Maar deel 1 vooralsnog beter.

avatar van platedraaier
Is deze al op cd te krijgen? Ik zie hem nergens op voorraad.

platedraaier schreef:
Is deze al op cd te krijgen? Ik zie hem nergens op voorraad.

Volgens mij is er iets mis gegaan bij de distributie van de CD. Hij is inderdaad nergens op voorraad. Bij Large wordt hij verwacht binnen 2 weken.

avatar van JSPR_G
In de Music Mania zeiden ze zaterdag dat het klaarstond om te shippen ofzoiets. Normaal gezien zou het daar een dezer dagen moeten binnenkomen.. Ik ga alleszins morgen nog eens gaan kijken, voor de LP-versie weliswaar, want ik ben echt wel curieus naar dit vervolg op het lichtelijk geniale Opus Primum.

avatar van platedraaier
Oke, dank je. Dan wacht ik het nog even af. Ben hier wel heel erg nieuwsgierig naar.

avatar van cornucopia
Misschien komt het omdat het een soort herhaling van zetten is, maar deel I is wat mij betreft nog steeds stukken beter... Misschien had ik ook wel te hoog gespannen verwachtingen... De zware groove is er wel, maar de echte vette riffs mis ik toch... Desondanks nog steeds best lekker, hoor... Maar toch ook een kleine teleurstelling...

avatar van HammerHead
Eens, eigenlijk vind ik alleen het eerste nummer echt vet. De rest is op alle punten eigenlijk net wat minder dan deel 1. De overgang naar het laatste nummer is veel te abrupt en ook het tempo ligt af en toe ook wat te hoog, terwijl er in andere stukken juist weer te weinig gebeurt. Net die kleinere dingen die het een minder album maken.

avatar van cornucopia

EENS! Het eerste nummer is na twee minuten al op z'n hoogtepunt. Het een-na-laatste nummer suddert bijna saai voort waarop, totaal onverwacht, het laatste riff er niet al te subtiel inknalt...

De spanning, die Primum zo groots maakte, ontbreekt.

avatar van scabiosa
gisteren live gezien en wat blazen deze mannen zeg!
ook een toffe plaat... maar die energie, dat moet je live beleven man!
en vooral pokkeluid!

avatar van Don Cappuccino
Oro: Opus Alter kwam live (in Tilburg) vele malen beter over. Dit album richt zich net iets meer op een slopende groove dan de sfeer en dat hoort echt bij een concert. Vooral Sulphurdew was een feest.

avatar van Dream Theater
Deze band heeft iets! Ik zal deze muziek niet op elk moment van de dag opzetten, maar zo af en toe om even lekker weg te zweven ( zonder spirituele middelen) met de koptelefoon op luid. Een kruising tussen Black Sabbath en Pink Floyd?

leander?
Dream Theater schreef:
Een kruising tussen Black Sabbath, Pink Floyd en een rondstampende mammoet.

Fixed.

avatar van Don Cappuccino
Ik dacht eerder aan een kruising tussen Sleep, Pink Floyd en een rondstampende mammoet.