Little Richard - Little Richard's Greatest Hits Recorded Live! (1967)

Alternatieve titel: Recorded Live at "The Okeh Club". Hollywood

Label: Okeh

1. Lucille (1:20)
  2. The Girl Can't Help It (1:27)
  3. Tutti Frutti (1:15)
  4. Send Me Some Lovin' (2:03)
  5. Long Tall Sally (1:15)
  6. Get Down with It (5:12)
  7. True Fine Mama (2:15)
  8. Jenny, Jenny (2:18)
  9. Good Golly Miss Molly (1:32)
  10. Whole Lotta Shakin' Goin' On (2:55)
  11. Anyway You Want Me (2:40)
  12. You Gotta Feel It (3:00)
avatar van Jan Wessels
Al weer lang geleden, ergens eind jaren '80, gekregen van een kennis die zijn vinyl wegdeed. Ik was altijd wel gecharmeerd van recht toe recht aan rock & roll en was hier toen al blij mee. Dit live album, opgenomen in de Okeh Club in Hollywood, laat Little Richard zien als een man die een mooie show kan weggeven. Puntige, snelle liedjes afgewisseld met wat langzamere tracks zoals Send Me Some Lovin'. Prima gezongen met tussendoor humoristische opmerkingen en met begeleiding van een prima band.
De nummers zijn soms erg kort maar dat heeft ook wel weer wat. Omdat deze elpee is opgenomen in een club hoor je het publiek ook dingen roepen en reageren op Little Richard wat het gevoel geeft alsof je er zelf tussenin staat.
Eigenlijk heet het laatste nummer You Oughta Feel It. Bij latere uitgaven staat het wel zo aangegeven op de tracklist van de achterkant maar blijft op de voorkant van de hoes gewoon You Gotta Feel It staan.

avatar van Lau1986
Een heerlijke plaat van Little Richard. Wat een energie zit hier in. Zelfs de langzamere nummers zijn binnen no time voorbij. De opname is prima en het geluid van het publiek werkt eigenlijk gewoon uitstekend mee. Zeker de moeite waard!

avatar van AOVV
Stomende, energieke liveplaat; dat uitroepteken aan 't eind staat daar erg gepast.

Op bepaalde momenten wordt het hyperactieve gedrag van Little Richard me wel wat teveel, dus de soms maniakale intermezzo's zijn nogal vermoeiend. Maar de songs die hier passeren, en de manier waarop Little Richard en zijn band (waaronder Johnny Guitar Watson!) dit alles brengen, maakt dat dit album moeiteloos 4 sterren waard is.

4 sterren