Laurie Anderson - Home of the Brave (1986)

Alternatieve titel: A Film by Laurie Anderson

Avant-Garde
Label: Warner Bros.

1. Smoke Rings (7:04)
  2. White Lily (1:24)
  3. Late Show (4:33)
  4. Talk Normal (5:32)
  5. Language Is a Virus (4:15)
  6. Radar (2:03)
  7. Sharkey's Night (6:26)
  8. Credit Racket (3:31)
avatar van citizen
Een paar nieuwe nummers, iets van Mister Heartbreak en voor de rest alternatieve versies van stukken uit United States, de 8 uur durende performance uit 1983. Toegevoegd een liveband o.a. gevormd door David van Tieghem (Steve Reich), Adriam Belew (Zappa) en Richard Landry op gitaar en ik kan hier (alweer) spreken over kunst vs. gekunsteldheid - hierover lopen de meningen nogal uiteen. Ik vind het in ieder geval allerminst teleurstellend, al is 35 minuten wel erg kort, temeer omdat de film drie keer zo lang duurt en prachtige uitvoeringen bevat van o.m. Gravity's Angel, Kokoku en Exellent Birds. Die hadden wat mij betreft ook op deze soundtrack mogen staan.

avatar van Oldfart
het lp format?

avatar van Oldfart
Is het avondvullende programma United States, waar citizen het over heeft, eigenlijk nooit op cd uitgebracht?
Staat hier nog steeds niet.
Wat er o.a. gemist wordt is dit :
mach 20

beaster1256
zeer goede plaat van laurie met prima nummers en vooral heel sterke muzikanten, belew en van tieghem zijn zeker geen dutsen, prachtig album met sharkey's night als hoogtepunt .

avatar van heartofsoul
Nile Rodgers en Billl Laswell hadden een aandeel in de productie, en dat is redelijk goed te horen.
Het klinkt hier en daar zelfs een beetje funky, zoals in Talk Normal. Maar voor mijn oren is dit album blijkbaar toch niet gemaakt, gezien de hier en daar lelijke elektronica (stemvervorming), die ik zeer storend vind. De vocalen van Anderson stoten mij echter niet zo af als bij de voor mij lelijk klinkende opvolger Strange Angels. De koortjes maken ook wel wat goed, en daarom toch nog een krappe 3***.