METZ - METZ (2012)

1. Headache (2:18)
  2. Get Off (2:22)
  3. Sad Pricks (2:51)
  4. Rats (3:05)
  5. Knife in the Water (2:12)
  6. Nausea (1:05)
  7. Wet Blanket (3:09)
  8. Wasted (4:07)
  9. The Mule (2:24)
  10. Negative Space (3:16)
avatar van IllumSphere
Wat klinkt Wet Blanket heerlijk en verslavend noisy! Het is ook lang geleden dat ik zo wild werd van dergelijke muziek.

avatar van oftewel
Vet ende hard. Muziek waar je niet moe van wordt maar wel bekaf van raakt.

avatar van jurado
Beste rockplaat van het jaar.
Swingende post-hardcore in het fugazi/drive like jehu straatje. Super catchy met dik Albini geluid!

shadowboxer
Wet Blanket levert al een aardig tijdje gehoorschade op. Heerlijke pot gewelddadige herrie. Plaat mist wat mij betreft wel de rauwheid van een Albini-plaat, om even op mijn voorganger in te gaan. Dat zou vijf sterren opleveren.

avatar van maux
Ik vind deze plaat echt geweldig. Vanaf het eerste gehoor blijft hij hangen.
Heerlijk rammelende gitaren met veel feedback . Uptempo . Knallen inderdaad.
Enige minpuntje is de zang. Ik ben een tekstenmens, die komt er wat minder uit

avatar van Cygnus
maux schreef:
Enige minpuntje is de zang. Ik ben een tekstenmens, die komt er wat minder uit

Juist vet, bij dit soort muziek hoort de zang begraven in de mix te liggen!

avatar van coldwarkids
Lekkere noisy productie ja.

shadowboxer
Metz Release 'Dirty Shirt' And 'Leave Me Out' Digital Single On December 4th 2012 | Contactmusic.com

Heren knallen er ook nog even een dikke single in aanstaande dinsdag. Lekker hoor. Gaan op dezelfde lijn door, ááánd that I like.

shadowboxer
@KEXP, inclusief nieuwe single Dirty Shirt en toffe tracks.

YouTube - METZ - Full Performance (Live on KEXP)

avatar van hond racisme
Hardere rock dan we gewend zijn tegenwoordig, neigt wat naar grunge toe. Agressieve gitaar riffs met snelle en harde drumz. Zalig

avatar van Arno
Die clip van Wet Blanket

avatar van IllumSphere
Ik zei het al eerder, maar zelfs na enkele luisterbeurten blijft deze bak herrie verslavend. Soms moet een plaat niet moeilijk zijn om lekker los te gaan.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Het viel me gisteren pas op Wet Blanket lijkt wel erg veel op Downer van Nirvana beter goed gejat dan .... YouTube - Nirvana - Downer

avatar van hond racisme
Alleen de bas/drums van het begin toch gewoon? Het is toch ook gewoon vrij typisch Sub Pop. Ik vind niet dat er verder echt enorm veel gelijkenis inzit, ik zie het allesinds als twee totaal andere nummers.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Vonden wij gisteren met 4 personen toch echt wel is precies hetzelfde rif. Maar wel lekker

avatar van hond racisme
Nee, gewoon de drums/bas, het (gitaar)riff is toch totaal anders? Of heb ik slecht geluisterd? En inderdaad, het blijft gewoon een goed nummer

avatar van Appels123
Verdomd, wat een lekkere bak herrie!

avatar van eightynine
Appels123 schreef:
Verdomd, wat een lekkere bak herrie!

Goed nieuws dan. Er schijnt dit jaar een vervolg te komen.

avatar van Appels123
eightynine schreef:

Goed nieuws dan. Er schijnt dit jaar een vervolg te komen.

Dat is lekker nieuws inderdaad!

avatar van Lars Muziek.
Voor het komende half uur gaan we helemaal los en laten we alles voor wat het is.
Mee zingen heeft dan ook geen zin, de teksten zijn dan ook totaal niet interessant.
Het gaat hier om het geluid en dat moet hard staan, enorm hard.
Nou ben ik zelf toch niet echt van de hard rock, maar dit vindt wel erg goed.
Er mogen trouwens best wel wat dingen kapot gaan tijdens het luisteren van dit album