Rhythm & Poetry schreef:
Dit is gewoon een jongen (Julian) die achter zijn computer met programma's wat beats maakt. Dat kan iedereen. Er zit geen label achter. Er is geen promotie verder. Gewoon iemand die het leuk vindt om wat muziek te creëren om te oefenen en beter te worden. Muziek die gecheckt zal worden door (internet)vrienden en daarbuiten verder niet.
Ja, daar verschillen de meningen dan over. De label maakt de muziek niet, die brengt het uit. Promotie is verder ook niet nodig om goede muziek te maken, al had je wel promotie; hoe wil je dit in godsnaam aanpakken vandaag? De artiest maakt de muziek, de promotie en de label waardoor het wordt uitgebracht zijn zaken die ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld verkoopt, meer niet.
Ik ken een aantal mensen die ook niet gepromoot worden en ook niet bij een label zitten en toch zijn ze wat mij betreft de top op dit moment. Ze willen heus wel wat promotie en bij een label zitten, maar dat gaat niet lukken als je niet wordt ondekt. Moet je er dan maar mee kappen en is het dan niet meer officieel? Ik vind overigens dat je artiesten tekort doet door te zeggen dat iedereen achter de PC wel beats kan maken, al snap ik je punt wel.