Francien van Tuinen - Tuindance (2008)

1 stem

Jazz
Label: Culture

1. My One and Only Love (4:13)
  2. Song for Penelope (4:19)
  3. On Green Dolphin Street (5:51)

4. Sno' Peas (4:46)
  5. Jackie (3:32)
  6. Night and Day (3:35)
  7. Up Jumped Spring (4:14)

8. Gentle Pieces (5:10)
  9. Joy Spring (4:56)

10. Tuindance (5:28)
avatar van Minneapolis
Ik heb al jaren plezier van deze opnamen (heel wat langer dan 2008, dus die release datum verbaast mij wat).
Als ik me niet vergis is dit en het nog wat sterkere "Despina's Eye" voor 2002 opgenomen in een studio in Veenendaal (of all places) waar ik toen werkte.
Wat was ik verbaasd om na het horen van de opnamen een paar dagen later te zien dat ze door een blonde Hollandse (Groningse meen ik) waren gezongen.

Hoe moet ik deze 2 albums "Tuindance" en "Despina's Eye" omschrijven? Fris, levendig, speels, en zo mooi.. Vooral die speelsheid is niet terug te vinden in de paar clipjes die ik van haar kan vinden (waar die lekkere flow ontbreekt), dus ik kan helaas niks posten hier.
Zonde en wat onbegrijpelijk dat deze dame wat onbekend is gebleven.

Moeilijk te vinden misschien, maar zeer aan te raden!