Maja Keuc - Indigo (2011)

1 stem

Sloveniƫ
Label: Reflektor

1. Zmorem (2:59)
  2. Free Love (4:31)
  3. Tako Lepo Mi Je (3:31)
  4. Na Pol Poti (3:14)
  5. Krog (3:56)
  6. You're a Tree and I'm a Baloon (4:33)
  7. Get This Party Started (3:24)
  8. Go with the Flow (3:58)
  9. Again (3:15)
  10. Ta Planet (4:22)
  11. No One [Remix] (3:03)
avatar van Emile93
Maja Keuc, mijn persoonlijke nummer 2 van het Songfestival in 2011, waaraan ze meedeed voor Slovenië met het nummer No one. Ze behaalde daarmee ze uiteindelijk een 13e plek in de finale met 96 punten. Dat was opzich al redelijk bijzonder want Slovenië had de finale sinds 2007 niet weten te bereiken. (in 2007 behaalde Alenka Gotar de finale met haar nummer Cvet z juga). Maja leverde met haar 13e plek de 5e beste prestatie voor Slovenië sinds ze vanaf 1993 (mijn geboortejaar) meedoen.
Vandaag was ik No one weer aan het luisteren en vroeg ik me in een keer af of de beste Maja niet toevallig ook een album had. En ja hoor: Indigo. Meteen heb ik het album toegevoegd op de site en gedownload en nu volgt mijn stem.

Maja heeft een geweldige, krachtige stem die bij No one destijds goed tot zijn recht kwam (raar trouwens dat de normale versie van dit nummer niet op het album staat. Zelfs niet de Sloveense versie genaamd Vanilija, dat me aan Vanille deed denken). De andere nummers op het album liggen goed in het gehoor maar komen niet in de buurt van de Songfestivalbijdrage. Ta Planet is na No one een mooie ballade die er zeker mag zijn. Het album is opzich oké. Alleen bij Get This Party Started (geen cover van P!nk) slaat ze compleet de plank mis. Wat een storend, saaiig en vervelend nummer is dat!

De remix van No One is fris en ook leuk. Gelukkig geen tranceversie maar No One met wat andere effecten. De remixversie ontpopt zich niet als rocknummer zoals het origneel, maar blijft wel staan als een huis.

Ik ga dit album nog zeker meerdere luisterbeurten geven, maar voor nu is het 4*

P.s. Ik vind het een prachtige albumhoes!