Alien T - Make a Difference (2012)

Italiƫ
Dance
Label: Traxtorm

1. Make a Difference (4:41)
  2. My Mind Is Prepared (4:58)
  3. The Circus: Hardcore (4:04)
avatar van Hellblazer
Aardig, maar ik heb het idee dat Alien T niet meer het niveau gaat halen van z'n debuut op Traxtorm Records. Net als zijn laatste release is het allemaal best aan te horen, niet vervelend, maar schiet niet op veel punten uit.

Wel is het een EP met een opbouw. Wat ik hiermee bedoel is dat het van vrij makke melodieuze core via een iets ruigere stomper gaat naar een waar Hardcore circus op steroïden.

'Make A Difference' opent degelijk. Leuke melodie, niet al teveel last van MC D (wat vaak met tracks met MC's wel het geval is) en degelijk opgebouwd. Het enige wat minder positief is zijn de kicks. Kwestie van smaak? Waarschijnlijk, maar ik kan dit niet een krachtige kick noemen. Wat dat betreft is het alleen maar positief dat de nadruk meer op de melodie ligt.

'My Mind Is Prepared' gaat een versnelling omhoog. Agressieve kick met een flinke portie distortion, een minder aanwezige melodie en geen overdreven jolige breaks. Vocal is wel leuk gevonden en een erg toffe break in het midden, waar subtielere kicks een melodie vormen. Niet zo vrolijk als in de openingstrack, wat wel goed uitkomt hier. Voor de rest is het een leuk trackje, maar net iets te saai misschien. Mist wat energie om echt interessant te blijven.

De afsluiter heeft wel een overvloed aan energie Met een snelheid van 207 BPM ragt 'The Circus: Hardcore' flink door. Het leuke is dat het ook in elkaar is gezet met gevoel voor humor. Typische circus riedeltjes en een melige ''pappaparaparapappapara'' sample vullen het nummer erg leuk aan.

3 *

avatar van Joeri_000
Nadeel ligt heel vaak bij de kicks, de melodieën e.d. op bijvoorbeeld Bullets in Your head EP zijn zo goed dat het ietsje minder opvalt, totdat je in de mix bent, zodra die er in klapt, klapt ie er niet in zeg maar