The Chant - A Healing Place (2012)

Finland
Rock / Metal
Label: Secret (I)

1. Outlines (8:07)
  2. Spectral Light (6:42)
  3. Riverbed (6:35)
  4. The Black Corner (7:59)
  5. The Ocean Speaks (4:13)
  6. Distant Drums (6:24)
  7. My Kin (8:22)
  8. Regret (6:12)
avatar van notsub
Deze CD is de CD van het namen noemen. Je hoort er veel referenties in terug, waarvan Anathema het meest prominent aan de deur klopt. Maar The Black Corner begint bijvoorbeeld met een typisch Cure basloopje en verderop komt er ook een Paradise Lost gitaar voorbij. Dan hebben ook nog meerstemmige zang die van Pure Reason Revolution lijkt te zijn geleend. Zo komen er nog wel een paar bekenden voorbij, waarbij melancholie de boventoon voert. Kwalitatief is het allemaal prima, aan orginaliteit ontbreekt het dus nog, Toch is The Chant goed bezig op dit werkstuk.

avatar van Ayreonfreak
Op de nieuwe ep vind je vooral veel jaren tachtig invloed terug. De zang van Ilpo Paasela heeft daar iets weg van David Sylvian van Japan. Origineel is het nog steeds niet, maar wel aangenaam.