John Fogerty - Eye of the Zombie (1986)

Rock / Roots
Label: Warner Bros.

1. Goin' Back Home (3:35)
  2. Eye of the Zombie (4:36)
  3. Headlines (4:30)
  4. Knockin' on Your Door (4:18)
  5. Change in the Weather (6:50)
  6. Violence Is Golden (5:22)
  7. Wasn't That a Woman (4:12)
  8. Soda Pop (5:54)
  9. Sail Away (4:45)
EVANSHEWSON
Een hele goeie van Fogerty, en ik lees hier geen posts , Beeje onbegrijpelijk, ik vrees dat deze oer-rocker uit de mode geraakt is, jammer, want dit is tijdloos.
Change in the Weather, Going Back Home en Eye of the Zombie zijn mijn favorieten op dit puike album!

****

EVANSHEWSON
Ik vergat te vertellen dat de typisch jaren tachtig productie met die snijdende drums niet de beste optie is natuurlijk. Daardoor klinkt deze plaat wel een beetje gedateerd, wat bij andere platen van Fogerty haast nooit het geval is.
Maar dit blijft wel een zeer goed album, zondermeer.

EVANSHEWSON
Euh... ik wil het woordje "zeer" toch maar laten vallen... na herbeluistering klinkt dit album toch maar beperkt houdbaar; Toch één van de mindere platen van JF.
Zijn nieuwste "Revival" daarentegen klinkt heel fris.
Ik zak toch met een halfje hier hoor.

sugartummy
fogerty heeft change in the weather(het prijsnummer) zwakjes overgedaan op the blue ridge rangers rides again. vreemd dat er geen enkelnummer van dit album op the long road home staan. eigenlijk zijn alleen wasn't that a woman en soda pop minder. een mooi album met soms sterke nummers.

avatar van spinout
Ik was verrast toen in deze in 1986 op LP kocht:wat een hoes! Lekkere muziek ook.

avatar van heartofsoul
Dit album was voor mij een deceptie na Centerfield. Het klinkt lelijk en synthetisch en er staan imo eigenlijk geen écht goede songs op. Fogerty heeft gelukkig betere albums afgeleverd.

avatar van frolunda
Wisselvallig album zowel qua productie als songs maar dankzij wel sterke nummers als Headlines,Change in the weather en het titelnummer wil ik er nog net een voldoende voor geven,ook al is het inderdaad één van z'n mindere albums.

avatar van nlkink
Een naargeestig album van John Fogerty. Gloomy. En een fikse teleurstelling na de prachtige come back met 'Centrefield'. Heb in de loop van de jaren herhaaldelijk een keer naar geluisterd maar het kwartje is nooit gevallen. Een vreemde eend in de bijt, deze plaat.
Het rare is dat er vervolgens een single van deze plaat werd getrokken, 'Change In The Weather' met op de B-kant een non album track, 'My Toot Toot'. Dat ene B-kantje was leuker dan dat hele album!
En ik was niet de enige die er zo over dacht. Ik herinner me nog dat Muziekkrant Oor 'My Toot Toot' een betere recensie gaf dan de A-kant.

avatar van spinout
My Toot Toot is een redelijk melig cajun nummer, terwijl voor mij Change In The Weather het beste solo nummer is van John Fogerty.

avatar van nlkink
Ik vind de versie van 'Change In The Weather' op 'The Blue Ridge Rangers Rides Again' mooier. Voor mij heeft hij een van de betere nummers van 'Eye Of The Zombie' gered van de obscuriteit.
Ik herhaal me hier maar ik vind het heel apart dat Fogerty in mijn belevenis al twee keer ('Deja Vu All Over Again' is de andere) een matig album uitgebracht terwijl hij in 1976 een heel aardig album, 'Hoodoo', op de plank heeft gelegd.

avatar van LucM
Ik sluit mij aan bij nlkink, ik vind het ook een stuk minder dan de voorganger Centerfield. John Fogerty maakt hier gebruik synthesizers en syndrums wat niet past bij zijn messcherpe bluesy zang. Het album klinkt nu te synthetisch en het songmateriaal is ook niet altijd sterk. Eye of the Zombie is wel het beste daaruit en ook afsluiter Sail Away is behoorlijk.

Overigens is 1986 (vooral productioneel) een minder albumjaar wat ook geldt voor de 2 daaropvolgende jaren.

avatar van Droombolus
1,0
Ik zal je nog meer vertellen, dit album staat me gewoon tegen. Er klopt van geen kan wat van, ik krijg er de nijging van 'm van de pick-up af te halen en doormidden te breken. Kortom, het maakt mij - een vredelievende ouwe hippie - bloedlink en agressief. Konklusie: dit is niet John Fogerty maar zijn on-dode tweling broer.

avatar van Brutus
Dit album valt in vergelijking met Centerfield vies tegen.
Ik vind twee nummers er boven uitspringen.

Headlines en Knockin' on your door

avatar van Supersid
Konklusie: dit is niet John Fogerty maar zijn on-dode tweling broer.

Da's de énige redelijke verklaring voor deze gigantische misser...

avatar van spinout
Zoals ik al eerder vermelde, lekkere plaat. De verklaring daarvoor zijn enkele ijzersterke nummers; een goede band; goede achtergrondzangers; Fogerty in uitstekende vorm en een goede productie.

Deranged
Vind John Fogerty wat braafjes, rauwe rocker van de oude stempel maar dit is best een harde CD.

avatar van spinout
Vandaag weer beluistert. Blijft een goede plaat met enkele uitstekende nummers.