Shapeshifter - Reticulum Flux (2005)

Avant-Garde / Electronic
Label: Schematic

1. Propulsion Barriers (6:42)
  2. Trash Compactor (14:45)
  3. Cybernetic Cataclysm (4:25)
  4. Convergence of the Antediluvian Vessel (3:51)
  5. Windtunnel (7:31)
  6. Acheron Sector (5:34)
  7. Breathtank (2:48)
  8. Orbifold (11:04)
  9. Centered Within Chaos (8:08)
  10. Weightless (8:22)
avatar van Goodfella
Ruim 70 minuten geluidsexperimenten, kan zo snel even geen betere omschrijving bedenken. In Aleamapper zit in ieder geval beduidend meer lijn

Heb dit album nu zo'n anderhalve keer beluisterd.. phoeh, zware kost wel. Zijn 15 minuten durend "Trash Compactor" is bijzonder fascinerend in elkaar gezet.. Onderga: tegen elkaar slingerend metaal, pulserende laserbeams, kleine robotwezentjes die kriskras door elkaar wegvluchten, exploderende gascylinders, bliepende microapparatuur aangestuurd door gonzende motoren.. noem 't.. apart . Enorm beklemmende sfeer in ieder geval, af en toe leidend tot enorme uitbarstingen. Een type muziek/geluid dat ik sinds Devine pas langzaam een beetje aan het ontdekken/waarderen ben.

Over de rest van het album beraad ik me de komende dagen nog even. Soms is het bijzonder pakkend, maar het is absoluut niet iets waar ik vaak naar zal luisteren denk ik.

avatar van Onderhond
Klinkt toch enorm boeiend ... maar uhm, waar hang jij zo al uit dezer dagen ?

avatar van Goodfella
In de tentamenweek. Patience, young padawan

avatar van Onderhond
Toch echt een geweldig album dit. Heb vaak de neiging om er doorheen te luisteren, en dan steeds van A tot Z.

Sferisch echt subliem. Duister, donker, freaky, bevreemdend. Devine's Aleamapper heeft net iets meer lijn, maar deze komt verdomd dicht in de buurt. Dikke aanrader, 4.5*

't went

Die eindeloze kale leegte in "Weightless".. wat móói eigenlijk. Er speelt zich telkens een 2001-achtige sciencefictionfilm voor m'n neus af als ik hier naar luister, en niet alleen door die machtige ademteugen van "Breathtank". Welke regisseur gaat deze man ontdekken?