Ilse DeLange - Eye of the Hurricane (2012)

Label: Universal

1. Hurricane (3:47)
  2. Dance on the Heartbreak (3:48)
  3. Learning to Swim (3:18)
  4. Space Cowboy (5:12)
  5. Magic (3:34)
  6. Time Will Have to Wait (4:06)
  7. I Need for You (4:37)
  8. Fold This World (3:22)
  9. We Are Diamonds (4:14)
  10. Just Kids (3:45)
  11. We Are One (4:04)
  12. Winter of Love (3:55)
Hoop toch echt dat ze eens een ander deuntje gaat opzetten... Want vind al haar laatste platen wel een beetje van hetzelfde. Maar dan ook geen do love 2 love you?? Nee die was echt slecht!! haha maar ben toch benieuwd nar de plaat

avatar van henk01
maar eens proberen

Album staat inmiddels ook op Spotify, Heb een lange treinreis voor de boeg dus ga hem helemaal uitzitten
En zoals ik hiervoor al zei, hoop dat ze een ander deuntje zal opzetten omdat alle voorgaande platen veel van hetzelfde zijn. maar we gaan het mee maken!

avatar van sheep67
I Need for You zelden zo'n emotioneel nummer gehoord.
Prima, krachtig gezongen plaat!

Toch weer een typisch Ilse Delange album geworden. Ilse kleurt nooit eens buiten de lijntjes,, en vind ik het allemaal te gelikt te netjes en iriteer ik me best wel aan haar perfect onder controle vibrato aan elke noot! vind haar live overigens wel te gek!

Hoogtepunt voor mij (na 1 keer luisteren) We Are Diamonds. dieptepunt vind ik toch wel echt spacecowboy.

Overigens snak ik naar de aankomende nieuwe plaat van ANOUK! There i sad it!!

Ponty Mython
Ilse mag mij best wel eens een privéconcert geven.

avatar van gewe
Wederom een goed album van Ilse,maar het klinkt zo nu en dan wel wat veel op hedendaagse artiesten zoals bijvoorbeeld een vleugje Cold Play,maar ik luister er graag naar,en daar gaat het toch om,trouwens ze zat zelf achter de knoppen meende ik,nou dat is dan zeer geslaagd.
Een producer doet dat niet BETER.

avatar van Rodolfo
Indrukwekkende plaat, mooie liedjes met een emotionele lading, die niet te zwaar wordt.

avatar van f2sputnik
Ilse heeft weer een mooi album afgeleverd.
Heb hem nu meerdere malen geluisterd, maar kan niet tippen aan "Incredible".
Maar, weer net beter dan "Next To Me".
Ze blijft in ieder geval lekker om naar te luisteren, vooral 's avonds als achtergrondmuziek, kan ik haar heel erg waarderen, en dat bedoel ik zeker niet negatief.
Gewoon heel relaxed genieten.

Lazarus Stone
Koppel Ilse eens aan iets elektronisch, iets duisters, T.O.N.T.O. deed wonderen bij Stevie.

Clapboy
Het enige wat ik mooi vind aan Ilse de Lange is haar stem maar ook die heeft geen bijzonder bereik in mijn ogen, ze is geen Faith Hill of Shania Twain vocaal gezien.
Ze kan ook niet entertainen, er blijft in mijn ogen weinig over om van te genieten. En mindere versie van haar Amerikaanse collega's dat is wel duidelijk. De muziek is in mijn ogen veel te saai en eentonig maar smaken verschillen. Leuk samen met Marco Borsato op de braderie of zo. Toch een half sterretje voor de moeite.

Ponty Mython
Dat heb je als je van Hazes houdt. Die is trouwens ook op de braderie begonnen.

avatar van MIAB
Ook nu levert Ilse DeLange weer een redelijk tot goed album af. De vraag is alleen of er niet meer in zit, of dat het al knap is dat je altijd een 7 levert als album. 3,5*

1. Hurricane (3:47)  --- 3,5
2. Dance on the Heartbreak (3:48) --- 3,5