Shadow Huntaz - Valley of the Shadows (2005)

Verenigde Staten / Nederland

12. Nattie
  13. Rules of Engagement
avatar van Kos
Kos
Best leuk projectje. Dat hip-hop/electrogenre zal nog wel aardig wat worden in de toekomst vermoed ik (dacht ik ten tijde van Roni Size eigenlijk al, maar daarna toch maar bar weinig van vernomen).

Ik moet er wel bij zeggen dat duidelijk niet alles op dit album geslaagd is. Vooral 'Deander' is echter een geweldige track. Als ze die kant wat meer op gaan kan het nog heel wat worden. Zoiets als 'Radically Necessary' is ook wel leuk (wat meer de hip-hop kant), maar niet veelzijdig genoeg om na een aantal keer luisteren nog lekker te zijn.

Paar matige nummers, paar redelijke nummers, paar erg fijne nummers en 1 topnummer. Voorlopig dan. Ik laat het maar bij een kleine 3,5, vooral omdat het algehele genre me wel aanspreekt.

avatar van Jordy
Hmn, waarom is dit nou weer electronic dan? Zo veel verschilt dit niet van de gemiddelde El-P productie.

Overigens weer een origineel hiphop-album met sterke productie maar matige rappers, helaas. Zal niet stemmen.

avatar van John Doe
Aah er is weer een nieuwe uit. Veel produceren kan ''Funckarma'' wel. Het gerap op ''Corrupt Data'' irriteerde me wel een beetje nu je het zegt. De productie daarvan klonk toch wel electronischer dan alle hiphop albums die ik heb gehoord (zijn er niet zo heel veel, maar toch). Er komen simpel gezegd veel meer electronische machines (en/of software) aan te pas.

avatar van Kos
Kos
Jordy schreef:
Kom nou Jordy, dit is toch wel heel anders (al was het alleen maar om de Beats per Minute) dan een hip-hop album, ook Def Jux albums.

Zoiets als 'Deander' ligt je ook niet?

avatar van bas
bas
De CD cover is een stuk mooier dan deze vinyl versie... De muziek is ronduit slecht. Dat gerap: wat een ramp om naar te luisteren, zo jammer dat dit op Skam uitkomt.

Jammer.... mooie geluidjes die andere artiesten over mogen nemen brengt het nog naar 2*, maar verder blijft dit in de winkel liggen.

avatar van Dreten Bukgat
tis lijk dat niet hé...