Angie Stone - Rich Girl (2012)

1 stem

R&B / Soul
Label: Saguaro Road

1. Real Music (Interlude) (0:48)
  2. Do What U Gotta Do (3:24)
  3. Backup Plan (3:26)

met Malcolm Jamal Warner

8. Alright (3:52)
  9. Livin’ It Up (3:40)
  10. Rich Girl (3:38)
  11. Right in Front of Me (3:03)
  12. I Can’t Take It (3:21)
  13. Push 'n Pull (3:25)
  14. U Lit My Fire (4:11)
  15. Sisters (4:14)
avatar van Angelo
Eens een veelbelovende naam in de neo-soulbeweging, maar inmiddels eerder een zangeres in de “Hoe gaat het toch met..?”-categorie. Na haar tweede album en één aardig hitje van haar derde album (I Wanna Thank Ya), verdween Angie Stone dan ook praktisch gezien van de radar. Rich Girl herinnert ons waarom: net als haar drie vorige albums is ook deze plaat, haar zesde, weer middle of the road.

Vrijwel geen enkele song hier leent zich voor een speciale vermelding. Over Angie Stone zelf valt ook weinig (positiefs) te vermelden. Haar stem is weinig veranderd ten opzichte van dertien jaar geleden, maar weet zelden mooi uit de verf te komen in al deze nummers. Enkel de ballad Guilty, dat qua stijl niet eens zozeer lijkt op neo-soul van weleer maar eerder op klassieke southern soul, en het upbeat I Can’t Take It zijn goed te noemen (ze laten in ieder geval horen dat "hedendaagse" Stone in principe nog kán concurreren met de Stone uit de hoogtijdagen; de tijd van het debuut en van Mahogany Soul).

De overige songs hierop lijken ontstaan te zijn uit weinig creativiteit en luisteren op z'n best goed weg maar meer ook niet. Daarmee is de release van Rich Girl zo goed als overbodig. Volgende keer beter.