Siggi Schwarz & Michael Schenker - Live Together 2004 (2006)

1 stem

Duitsland
Label: Schwarz

1. You Really Got Me (3:24)
  2. Wishing Well (4:07)
  3. Only You Can Rock Me (4:17)
  4. You Don't Love Me (4:47)
  5. Built for Comfort (6:05)
  6. The Stealer (3:38)
  7. Can't Get Enough (4:08)
  8. Too Hot to Handle (4:09)
  9. Doctor, Doctor (5:16)
  10. Messin' with the Kid (5:29)
  11. Rock Bottom (12:35)
  12. Icecream Man * (3:40)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Zoals de titel gedeeltelijk verklapt, dateren deze opnames van 2004 in de bezetting Siggi Schwarz (gitaar), Michael Schenker (gitaar), Bernd Elsenhans (drums) en Martin Hesener (zang en bass). Eén van die vier hoeft nauwelijks voorgesteld, me dunkt, de andere drie wel en daarvoor verwijs ik voor het gemak even door naar Discogs: Siggi Schwarz & Michael Schenker - Live Together 2004 (CD, Album) at Discogs. Zo blijft dit bericht binnen de perken.

Nieuwe dingen staan hier niet op, het gaat gewoon om liveopnames in Duitsland van bestaande nummers zonder overdubs, zoals ze zelf zeggen. De diverse nummers zijn afkomstig van The Kinks, Free, Bad Company, UFO, Willie Cobs en Willie Dixon. Het zijn nummers die maar al te bekend zijn en die vaak Michael Schenker op het lijf zijn gegoten, de UFO nummers iemand?

Weinig verrassend is dit dus omdat het veelal gaat om nummers die Michael Schenker in ontelbare gedaantes heeft gespeeld maar het is wel degelijk anders door het buitengewoon scherpe spel van hem. Daarom vind ik dit wel degelijk de moeite, ook al omdat jullie en ik hem voornamelijk kennen van de rock nummers, niet van de blues nummers. Hoeft het gezegd dat het geen rol speelt, de Maestro is veelzijdig en virtuoos genoeg.

Trouwens, op nog twee albums van Siggi Schwarz is de helpend hand van Michael Schenker aanwezig: de eerste is Siggi Schwarz & The Electricguitar Legends ‎– Vol. 1 (2004), de tweede is Siggi Schwarz & The Rock Legends ‎– Woodstock Vol. II (2005). Ik heb ze ondertussen toegevoegd: Siggi Schwarz & The Electricguitar Legends.