Dead or Alive - Mad, Bad and Dangerous to Know (1986)

Label: Epic

1. Brand New Lover (5:19)
  2. I'll Save You All My Kisses (3:35)
  3. Son of a Gun (4:18)
  4. Then There Was You (3:44)
  5. Come Inside (4:29)
  6. Something in My House (7:21)
  7. Hooked on Love (3:55)
  8. I Want You (4:14)
  9. Special Star (4:12)
Na de hits You Spin Me Round en Lover Come Back To Me was Dead or Alive een bekende top 40 band (hun debuut was veel minder top 40 achtig en is denk ik ook interessanter voor liefhebbers van het wat alternatievere werk).
Dit album was dan ook de opvolger van de cd met genoemde hits.
Brand New Lover en Something in My House werden ook wel hits, maar lang niet zo groot. Op zich een alleraardigst top 40 album. Meer niet.

Vind juist dat dit album boven al het andere Top 40 gedoe van die tijd uitsteekt. Voor Stock aitken & waterman was dit een heel ander soort muziek.Tuurlijk klinkt het als SAW maar toch zeker ook met een eigen geluid wat de meeste andere SW artiesten van die tijd niet hadden.Dit album verdiende eigenlijk veel meer succes dan het kreeg (maar gingen wereld wijd toch paar millioen exemplaren over de toonbank dus zo slecht deed het niet )

avatar van reptile71
Tja, al bij de eerste noten hoorde ik dat het om een SAW album ging hier. Even checken en jawel hoor, mijn oren hadden gelijk. Dus eigen geluid... ach, het is maar wat je 'eigen' noemt. Ik vind dit prima scoren in de categorie 80's rommel. Spin Me Round vond ik nog best leuk.

Grappig: ik heb het gisteren na jaren weer eens gedraaid en vond het ook een enorm SAW geluid en niks 'eigen sound'. Youthquake is toch een stuk beter.

Wel leuk dat die Avondspits tune gelijk weer te herkennen was (intro Then There Was You).

Wiki leert me dat dit was bij 'De dag die je niet vergeten mag' (opvolger van 'Kruip in de huid van' dat mij meer zegt). Dit was een spelletje waarbij deelnemers op hun verjaardag vijf vragen over hun geboortedag moesten beantwoorden; hierna werd een hit van die dag gedraaid.

Brand New Lover was hiervan de gangmaker en de clip was toen veel op Music Box te zien.
Ik denk toch dat ik van Dead or Alive eerder een compilatie dan een regulier album aan zal schaffen.