Hard to Handle (2012)

15. Tina Britt - Hawg for You
  16. Otis Redding - Loving by the Pound
  17. Patti Drew - Hard to Handle
  18. Arthur Conley - A Year, a Month & a Day
  19. Lou Rawls - Fa Fa Fa Fa Fa Fa (Sad Song)
  20. Jackie Hairston - Monkey on My Back
  21. James & Bobby Purify - Keep Pushing Me
  22. Donald Height - Good to Me
  23. Aretha Franklin - Respect
  24. The Staple Singers - (Sittin' on) the Dock of the Bay
  25. Etta James - I Got the Will
avatar van thelion
Een verzamelalbum met covers van Otis Redding nummers.
De artiesten die de nummers gecoverd hebben hebben stuk voor stuk een eigen twist aan het nummer gegeven. De covers zijn ook echt opgenomen als cover en dus niet als keuze materiaal voor een single (verschillende artiesten die hetzelfde nummer opnamen waarna er door het management van het label werd bepaald welke opname het beste was en op single verscheen). Ik licht er even een paar uit; Buddy Miles versie van Give Away None of My Love is net even funkier, I've Been Loving You Too Long van William Bell gaat even diep als het origineel maar nu met meer koper begeleiding, James Carr weet I Can't Turn You Loose nog net even op tekrikken zo dat het een lekkere Northern Soul stamper word en Lou Rawls zet Fa-Fa-Fa-Fa-Fa-Fa (Sad Song) in een lekkere jazzy / bleusey versie neer, Etta James laat met haar krachtige stem en sterke koper arrangementen I Got the Will evolueren tot Northern Soul stamper die tegen de Funk aanschuurd en Clarence Carter's Just One More Day word door de combinatie van Carter's stem met strijkers en nadrukelijk aanwezig koper een zeer gladde (niet negatief bedoelt) versie. Aretha's Respect is overbekend natuurlijk.
Ook heel interessant aan dit deel is dat er in tegen stelling tot de voorgaande delen hier op ook niet eerder uitgebrachte nummers staan o.a. Irma Thomas versie van Security die lekker up-temp is, Mitty Collier's I'm Missing You en A Year A month and A Day van Arthur Conley. Leuke extra is ook het nooit eerder uitgebrachte Loving You By the Pound van Otis Redding zelf.

4.5*