Mob Rules - Cannibal Nation (2012)

Duitsland
Rock / Metal
Label: AFM

1. Close My Eyes (6:19)
  2. Lost (6:28)
  3. Tele Box Fool (4:18)
  4. Ice & Fire (7:01)
  5. Soldiers of Fortune (4:49)
  6. The Sirens (4:26)
  7. Scream for the Sun (May 29th 1953) (5:39)
  8. Cannibal Nation (4:18)
  9. Sunrise (5:31)
  10. Children of the Flames [Live in Atlanta] * (8:27)
avatar van matthijs97
Eerste single en music video hier

avatar van Bastiaan Tuenter
Weet een erg lekkere, kwalitatief hoogstaande metalplaat van Mob Rules, toch een beetje een ondergewaardeerde band.

avatar van matthijs97
Geweldig album, echt de beste van MB tot nu toe! Heb ze laatst in Duitsland gezien bij de releaseparty, was echt AWESOME! Verder heerlijke plaat alleen CotF (Live) is een beetje overbodig.

Jeddy van Est
De stijgende lijn van het voorgaande album 'Radical Peace'' wordt voorgezet op 'Cannibal Nation.' Dit vind ik het beste album dat Mob Rules heeft afgeleverd sinds het debuutalbum. Gedurende al die jaren is de muziek van Mob Rules langzamer en progressiever geworden, en ook de albumcovers zijn dramatisch van stijl veranderd. De eerste albums hadden het typische power metal geluid en artwork. Gelukkig speelt Mob Rules nog steeds power metal, en met dit album zijn ze naar mijn idee zelfs een beetje teruggegaan naar het geluid van hun eerste albums.

Met name het nummer 'The Sirens' geeft mij dat typische power metal-gevoel, en ook de nummers 'Tele Box Fool' en 'Cannibal Nation' zijn uit het boekje. Nummers als 'Close My Eyes' en 'Lost' hebben een modernere sound, maar weten ook te overtuigen dankzij hun aanstekelijke refreinen. Wat mij betreft klinkt Mob Rules het beste als ze hun nummers relatief kort en to the point houden, en met dit album hebben ze dat in ieder geval gedaan.

Ozric Spacefolk
Ik ken eigenlijk alleen Savage Land. En dat vond ik wel wat.

Ozric Spacefolk
Waarom heeft niemand ooit de moeite genomen, om de artiestenpagina even in te vullen. Ik doe het wel even. Staat wat netter.