Congress - Blackened Persistance (1995)

Belgiƫ
Punk / Metal
Label: Good Life

1. AK Modan (1:25)
  2. Lifting the Ban (2:15)
  3. The Dark Side (3:38)
  4. Sinking in Sin (4:01)
  5. Body Wheeps (2:51)

met Hans Sober Mind

6. Mainstream (2:13)
  7. Grief (Deal with Death) (3:07)
  8. Superstench (3:05)
  9. Prayers (2:36)
  10. Stompbox (2:37)
  11. Slaves of Decay (3:25)
  12. Argh Fuck Kill (3:36)
avatar van rafke pafke
Werkelijk fenomenale Edgemetal plaat van de peetvaders van de H8000 scene. Deze plaat heeft alles waar die scene voor stond: een keiharde SxE boodschap, moordende metalriffs, verschrikkelijk brute stem, beenderbrekende breakdowns.

Mijn lievelingsplaat van Congress is de EP die hierop volgde "The Other Cheek". Maar desalniettemin is Blackened Persistance een mijlpaal in de geschiedenis van de hardcore.

avatar van bennerd
Dikke mijlpaal inderdaad, maar toch voel ik hem niet zo... Mijn voorkeur gaat echt uit naar de Amerikaanse metalcorebands uit die tijd. Die klinken vaak iets bruter.

bennerd schreef:
de Amerikaanse metalcorebands uit die tijd. Die klinken vaak iets bruter.

Aan welke bands denk je dan zoal? Ik vraag het maar omdat ik zelf altijd het gevoel heb gehad dat een aantal H8000 bands destijds qua bruutheid de meeste andere bands in de toenmalige HC-scene achter zich lieten.

avatar van bennerd
Ik denk voornamelijk aan Chokehold, Abnegation, Birthright, Culture, Disembodied, Unconquered en die goeie ouwe Earth Crisis. Ook Morning Again en Unbroken vind ik stukken intenser, al doen die dat op hun eigen manier.

Congress klink natuurlijk helemaal anders, meer in de lijn van Ringworm en Integrity. Veel scherper, iets meer thrashy en veel venijniger. Maar ik heb het meer op het brute beukwerk dan het hakwerk, als ik het zo mag verwoorden. Misschien dat de tand des tijds er ook wat mee te maken heeft.

Maar wie weet valt het kwartje nog. Ik ga dit in ieder geval nog een paar keer draaien.

bennerd schreef:

Congress is denk ik inderdaad meer geinspireerd door Ringworm en Integrity. Maar hun muziek vind ik wel stukken agressiever (wat ik verstond onder bruut) dan Morning Again, Culture, Chokehold, Unbroken,... en zelfs Earth Crisis. Ook allemaal geweldige bands, maar ik zou hun sound misschien eerder intens dan bruut noemen.

Ken je The Other Cheek van Congress? Vind ik persoonlijk nog een stukje bruter (en beter) dan deze

avatar van bennerd
Zal ik zeker checken, thanks!