Vader Abraham - Hollands Glorie (2008)

Label: CNR

1. Het Kleine Café aan de Haven (4:13)
  2. Mooi Griekenland (4:01)
  3. Bedankt Lieve Ouders (4:10)
  4. Kinderogen (4:12)
  5. Uche, Uche, Uche (4:20)
  6. Jij en Ik Blijven Bestaan (4:40)
  7. Zou het Erg Zijn Lieve Opa (4:04)

met Wilma

8. Smurfenlied (3:22)
  9. In de C Klasse (4:31)
  10. Vrede (4:34)
  11. Mary Rose (4:23)
  12. Sta Even Stil (4:25)
  13. Zomertijd (4:21)

met Mieke

14. Olleke Bolleke (4:26)
  15. Als Je Weggaat (3:42)
  16. Oh Mario (3:52)
  17. Als Je Wilt Weten Wie Ik Ben (4:18)
  18. Vader Abraham Had Zeven Zonen (4:08)
avatar van B.Robertson
Oorspronkelijk komt 'Het Kleine Café aan de Haven' als tweede track op de studioplaat 'Als Je Wilt Weten Wie Ik Ben', sindsdien opent het de meeste compilaties. Er bestaat een goede liveversie van en wat oninteressante heropnames. Waar ik al weer minder mee heb is vakantie in Griekenland en de daaropvolgende twee nummers. Echt interessant wordt het weer met de briljante eenvoud van 'Uche, Uche, Uche' waarna er echter weer wordt overgeschakeld op levensliedjes, het onvermijdelijke 'Smurfenlied' en er in de staart weer ruimte is voor carnaval met 'Olleke Bolleke', 'Oh Mario' en 'Vader Abraham Had Zeven Zonen'. Dat laatste nummer was Pierre Kartner zijn debuut als Vader Abraham. Omstreeks dezelfde tijd schoot het door hem geschreven 'Huilen Is Voor Jou Te Laat' van Corry en de Rekels de hitparade in. Zijn eigen formatie met de Zeven Zonen werd wegens financiële geschillen spoedig ontbonden en Vader ging verder met zijn Goede Zonen. Het afdanken van kindsterretje Wilma was wellicht niet zo netjes van hem. Later in de jaren zeventig werd hij de mentor van Mieke. In tien jaar tijd heeft Kartner een indrukwekkend hit-imperium opgebouwd. In de jaren tachtig namen de successen af, al hebben de Wuppies het nog wel goed gedaan. Vader slaagde er in 1987 nog wel in om Arie Ribbens een bescheiden hitje te bezorgen met 'Maar Vanavond Gaan We Stappen'.