Brad Mehldau - Elegiac Cycle (1999)

Jazz
Label: Warner Bros.

1. Bard (2:45)
  2. Resignation (5:34)
  3. Memory's Tricks (9:17)
  4. Elegy for William Burroughs and Allen Ginsberg (4:43)
  5. Lament for Linus (1:28)
  6. Trailer Park Ghost (9:20)
  7. Goodbye Storyteller (For Fred Myrow) (10:27)
  8. Rückblick (8:56)
  9. The Bard Returns (4:16)
avatar van intruder
Vreemd, nog maar één stem? Hier zitten toch wel een aantal jazz-fans die dit meesterwerk van Mehldau zeker zullen kunnen smaken!

avatar van Marty
Ben het met je eens, Intruder, hele goede cd van Brad.
Vreemd genoeg is dit mijn meest recente BM-aankoop, terwijl ik toch al jaren fan ben deze grootse pianist.
Ik weet het, het is appels met peren vergelijken, maar ergens doet het me denken aan J.S. Bach's Die Kunst Der Fuge.

avatar van Nakur
Volgens mij een van de weinige albums van Brad dat volledig bestaat uit eigen werk (verbeter me als ik er naast zit). En ik vind het vooralsnog het beste wat ik van de beste man heb (al zijn dat maar 3 cd's). Overigens mag de uitstekende opname ook niet worden vergeten.

avatar van DeWP
Dit is echt een geweldig soloalbum van Brad. Een van zijn beste ooit! Prachtige melodieën, mooie en aparte ritmes, een genot voor het oor.