Bloem - Hollands Glorie (2002)

1 stem

Label: CNR

1. Ik Wil Alleen bij Jou Zijn (3:37)
  2. Caroline (3:16)
  3. Omdat (4:25)
  4. 365 Dagen Per Jaar (2:34)
  5. Ik Blijf (3:29)
  6. Schat, 'T Is Iets Meer (3:23)
  7. Eiland (4:04)
  8. Bananen Hebben We Niet (3:51)
  9. Je Weet 'T Wel (3:19)
  10. Laat Nu de Tijd Maar Stilstaan (3:32)
  11. Ik Zit... (3:21)
  12. Hoelang Geleden (3:58)
avatar van B.Robertson
Ik wil alleen bij jou zijn en dan het liefst nog op een (onbewoond exotisch) eiland? Tekstueel steekt het niet bijzonder in elkaar maar dat ben ik gewend van sommige andere Hollandse artiesten. Sommige metalbands uit mijn collectie willen nogal eens in de hel bij Satan zijn en hebben net wat meer variatie in de dood en verderf teksten dan de gemiddelde 'rode rozen/amore' teksten van een Nederlandse artiest. Een stukje vrolijke Hollandse muziek misstaat echter niet zo op z'n tijd, al heb ik niet zo'n hoge pet op van Bloem.
'Even aan Mijn Moeder Vragen' staat er (gelukkig) niet op. 'Omdat' blijft een heerlijk nummer, dat hebben die jongens wel knap gedaan. 'Ik Zit......' is niets waard met dat vreemde stemmetje en wat hebben die Hollanders eigenlijk met bananen, getuige 'Bananen Hebben We Niet'? André van Duin zong vroeger al over bananen en verder zijn bananen vooral leuk als Trafassi erover zingt ('Banana Light'). Bloem blijft bij mij toch achter bij bands als Toontje Lager en Drukwerk.